Hírek

2011.07.06. 20:59

Tömeges fertőzés a gyermektáborban

Már harmincheten vannak kórházban a káptalanfüredi gyermektáborban történt ételmérgezés miatt.

MTI

Rosszullét miatt szerda estig összesen harminchét gyermek és fiatal felnőtt került kórházba a Balatonalmádihoz tartozó Káptalanfüred két gyermektáborából.

Bujdosó László, a balatonfüredi tisztiorvosi szolgálat vezető helyettese  a megbetegedések okáról továbbra sem tudott nyilatkozni, de szerinte nem biztos, hogy ételmérgezésről van szó. Nem zárható ki a calici vírus okozta fertőzés, mint ahogy másféle kórokozók sem.


   
A tábor konyháját lezárták, fertőtlenítenek mindent, az ételekből mintát vettek, de csak laborvizsgálatok után lehet majd a megbetegedések pontos okát megállapítani. Előzetes laboreredmény csütörtökön délre várható.

Jelenleg összesen 37 gyermeket és fiatal felnőttet látnak el az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházban, az állapotuk kielégítő. A két táborban összesen százhuszonhárman nyaraltak, a tábort nem zárták be, a maradók egyelőre hideg élelmet kapnak

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!