Hírek

2011.07.24. 11:01

Mesterházy szerint Orbán politikája a nemzet szétszakítása

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint hiába tartott szónoklatot Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn a nemzetegyesítésről, az erős államról és az erős nemzetről, az ő politikája valójában a nemzet szétszakítása "olyanokra, akik a maguk urai és olyanokra, akik teljesen kiszolgáltatottak a munkaadóknak és az ő érdekeiket kiszolgáló államnak".

MTI

 Mesterházy Attila az MTI-hez vasárnap eljuttatott, saját honlapján is közzétett írásában úgy vélekedett, hogy az ilyen állam nem erős, mert polgárai alárendeltek és kiszolgáltatottak, az ilyen politika pedig nem a nemzet megerősödéséhez, hanem kevesek jólétéhez és a többség megalázottságához vezet.

Az MSZP ezzel szemben állít alternatívát a választóknak: igazságos, progresszív adórendszerrel, a szegénységet csökkentő komplex politikákkal, mindenki által hozzáférhető közoktatással és közegészségüggyel, a munkavállalói védettségek visszaállításával, valódi és emberhez méltó munkahelyek teremtésével - írta a politikus.

Orbán Viktor a tusványosi tábor zárónapján tartott szombati előadásának egyik fő gondolata az volt, hogy sikeres államot csak akkor lehet felépíteni, ha erős nemzet áll mögötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!