Hírek

2011.03.30. 15:27

Stohl András: Bocsánatot kérek!

Stohl András felfüggesztett büntetésben bízik, a színész-műsorvezető a baleste miatt indított büntetőper csütörtöki tárgyalása előtt egy nappal azt mondta: mindent elfogad és bocsánatot kér.

MTI

Stohl Andrást súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolja az ügyészség, miután 2010. május 8-án hajnalban Fót közelében, szeszes italtól befolyásolt állapotban, a megengedettnél gyorsabban hajtva nekiütközött a vele szemben szabályosan közlekedő másik két autónak. A karambol következtében egy ember súlyos, egy másik könnyű sérülést szenvedett.
A balesetet követően a színész-műsorvezető elhagyta a helyszínt, a rendőrök később otthonából állították elő, majd vért vettek tőle és kihallgatták (vérében a szakértők drogot is találtak, de mivel az akkor még gyanúsított színész vállalta, hogy elterelésre jár, ezt a vádpontot ejtették).



Stohl András a Budakörnyéki Bíróságon 2010. december 14-én tartott első tárgyaláson Léhmann Zoltán bíró kérdésére válaszolva elismerte bűnösségét, majd részletesen beszélt a baleset előzményeiről, illetve az ütközés utáni percekről.

A színész-műsorvezető szerdán cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint azért "cserélte le" Somos Zoltánt, korábbi ügyvédjét Péchy Kristófra, Császár Előd jogi képviselőjére, mert ő az egyetlen, aki az ismert zenészhez hasonlóan "ki tudja menteni" őt a börtönből.
Stohl András úgy fogalmazott a távirati iroda munkatársának: azért váltott védőt, mert míg Somos Zoltán büntető jogász, addig Péchy Kristóf közlekedési jogász. Egyébként - tette hozzá - ügyvédjének gyakorlatilag nincs munkája, hiszen "semmibe sem kötünk bele, minden el van ismerve, mindent elfogadok és bocsánatot kérek".

Arra a felvetésre, hogy korábban többször is úgy nyilatkozott: akkor folytathatná szinte teljesen tiszta lappal az életét, ha "kemény", letöltendő börtönbüntetésre ítélnék, Stohl azt mondta: "nincs olyan ember, aki be akarna menni a börtönbe, maradjunk ennyiben".
Nem kellett volna ezt a borzalmas hibát elkövetnem - fogalmazott, majd hozzátette: ebben a helyzetben "oda kell állni, majd a bíró dönt, a döntését pedig el kell fogadni". A színész-műsorvezető cáfolta azt is, hogy úgymond mindent elrendezett maga körül arra az esetre, ha netán börtönbe kényszerülne.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!