Hírek

2010.06.26. 15:09

Elhunyt Kovács József

Hosszantartó, súlyos betegség után szombaton hajnalban elhunyt Kovács József énekes. Az Interoperett alapító-vezetőjét életének hatvanötödik évében érte a halál. Az énekes temetéséről később intézkednek.

MTI

Kovács József szakmai tanulmányait 1968-ban kezdte el az Országos Szórakoztatózenei Központban, ahol előadóművészi szakvizsgát tett. 1967-ben tűnt föl a Táncdalfesztiválon, amelyen a Jöjj vissza hozzám kezdetű dallal viharos közönségsikert aratott. Ezután még két évben, 1968-ban és 1969-ben is megnyerte a fesztivál közönségdíját.

A Színház- és Filmművészeti Főiskola operett tanszakára 1971-ben jelentkezett. Három évvel később oklevelet szerzett olyan tanárok irányításával, mint Vályi Éva, Sipos Jenő, Nádasdy Kálmán, Vámos László és Seregi László.

A Budapesti Operettszínházhoz 1971-be került, itt a Mosoly országa című operett Szu-Csong hercegeként debütált. Ezután külföldi szerződést kapott, a grazi színházhoz került, ahol egészen 1990-ig szerepelt. Tizenhét év után visszatérve Magyarországra létrehozta az Interoperett Kft.-t, amelyet mostanáig igazgatott. Munkája során számos fiatal énekes tehetséget fedezett fel.

Csepel önkormányzata 1997-ben díszpolgári címet adományozott neki, ugyanis minden évben karácsonyi koncertet adott az ott élőknek az Interoperett társulatával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!