Hírek

2010.05.26. 16:02

Kijózanodás kasszazárás után Magyarországon

"Kijózanodás kasszazárás után Magyarországon" címmel terjedelmes beszámolóban foglalkozott a Berliner Zeitung szerdán a magyar gazdaság helyzetével.

MTI eco

A baloldali beállítottságú napilapban a szerző, Frank Herold az írás alcímében megállapította, hogy az új kormány riasztónak találja a költségvetés helyzetét.

A Magyarországgal gyakran foglalkozó újságíró a cikk elején röviden bemutatta a 45 éves, korábban a gazdaságért és a pénzügyekért felelős szuperminiszterként emlegetett Varga Mihályt, akit most alig kevesebb hatalommal ruháznak fel, mint a miniszterelnököt. Ám akinek a következő hónapokban hálátlan feladata lesz: vissza kell vonnia pártja "populista" választási ígéreteinek egy részét.

Az újság szerint Varga Mihálynak nem lehetett illúziója mielőtt bepillantott az államkasszába, ám most Orbán jobb keze bejelentette, hogy a lyukak nagyobbak az eddig hivatalosan közöltnél. Egy, az elődök által eltussolt hiányzó összeget - 610 millió eurót - már felfedezett, és bizonyos, hogy a hiány ennél magasabb lesz. Varga szerint a költségvetés állapota riasztó, és egyszerűen nem lesz tartható a 3,8 százalékos hiánycél. Az új adatok ismeretében ez már most 4,5 százalékot tesz ki, és az év végig jó 6 százalékra emelkedhet - írta a szerző Varga Mihályt, illetve a Magyar Nemzetet idézve.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!