Hírek

2010.05.18. 15:24

Égnek a kárbejelentő a vonalak

Az elmúlt napok komoly viharkárai nyomán valósággal égnek a biztosítók bejelentésre fenntartott vonalai. A nagyobb biztosítók napi több ezer hívást regisztrálnak. Az Aegon Magyarországhoz lakásbiztosítóhoz ötezerötszáz kárbejelentés érkezett, a Generali biztosítónál pedig tegnap óta pedig megduplázódott a kárbejelentések száma.

Világgazdaság Online

Ma délelőttig ötezerötszáz bejelentés érkezett az AEGON Magyarország biztosítóhoz az elmúlt három nap felhőszakadásai és viharai, valamint az ezt követő árvizek következtében. A becsült kárérték eléri a félmilliárd forintot, ám a biztosító egymilliárdnál nagyobb kifizetésre számít. A legtöbben a viharok által leginkább sújtott Borsodból jelentkeztek a társaságnál, a bejelentések 10 százaléka érkezett innen, elsősorban Miskolc, Edelény, Sátoraljaújhely-Sárospatak térségéből, valamint a Tolcsva és a Szinva patakok mentén fekvő településekről. A helyszínen lévő szakértők beszámolói szerint jelentős károk keletkeztek, és további bejelentések is várhatók, hiszen itt még a mentéssel vannak elfoglalva az emberek.

A tapasztalatok szerint a káreseményeket követő egy-két napban a károknak a 60 százalékát jelentik be. Borsod megye mellett sokan jeleztek károkat Budapestről és környékéről is. Az AEGON-nál immáron többen jelentkeztek a gépjárművükben keletkező viharkár miatt is: az autók beáztak, fa dőlt rájuk, illetve a jég okozott kárt bennük.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!