Hírek

2010.05.10. 09:19

A kínaiaknak megéri Szlovákiában autót gyártani

Szlovákiai összeszerelő üzem létesítését fontolgatja a kínai Jianghuai Automobile Co. (JAC). David Wang, a cég Pozsonyban tárgyaló megbízottja nem kívánta részletezni a Reuters tudósítójának, mekkora üzemről és milyen mértékű beruházásról lenne szó, csupán annyit árult el, hogy személyautók és kishaszonjárművek készülnének a gyárban.

Világgazdaság

A cég az üzleti környezet mellett Szlovákia euróövezeti tagságát is vonzónak tartja. Másrészről viszont kérdéses egy ilyen beruházás jövője, hiszen a Brilliance Automotive Holding a közelmúltban hagyott fel európai exportjával, miután három év alatt a tervezett 150 ezerrel szemben csak 502 kocsit értékesített.

Az állami tulajdonban lévő JAC eredetileg teherautógyár volt, és csupán néhány éve kezdte meg személykocsi-palettájának fejlesztését. Közleménye szerint tavalyi árbevétele elérte a hárommilliárd dollárt, és évi 500 ezres gyártókapacitása révén Oroszországba, Ukrajnába, valamint Latin-Amerikába és Afrikába exportál.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!