Hírek

2010.05.25. 11:07

27 500 forint a WizzAir késérkor - Nem elég?

A közelmúltban a WizzAir légitársaság bevezette az úgy nevezett késési jótállást. Az intézkedés első látásra igen kedvezőnek tűnik, és annak egyes elemeit üdvözli is az Európai Fogyasztói Központ Magyarország. Ám a jó tudni, hogy az Európai Bíróság tavaly novemberi ítélete alapján ennek az összegnek minimum kétszerese jár már három órás késés esetén is, amennyiben nem rendkívüli körülmények okozták a járat késését.

Világgazdaság Online

A WizzAir a közel múltban bevezette a késési jótállást, amellyel a légitársaság tovább kívánja erősíteni az utasok légitársaságba vetett bizalmát. A WizzAir-féle késési jótállás lényege, hogy amennyiben a járat két órát vagy ennél többet késik, 27 500 forintot ír jóvá a légitársaság az utas WIZZ számláján. A szolgáltatást - amely előzetes regisztrációhoz kötött – legkésőbb az indulás előtt 2 nappal, 2 750 forintos áron (utasonként és járatonként) lehet megvásárolni.

Késés esetén a garantált összeget 7 napon belül jóváírják az utas WIZZ számláján. A jóváírt összeget egy éven belül bármelyik járatfoglaláshoz vagy termékvásárláshoz fel lehet használni a légitársaság tájékoztatása szerint.

Az Európai Bíróság 2009. november 19-én közzétett ítélete kimondja, hogy a késéssel érintett járatok utasai a járat törléssel azonos mértékű kártalanításra jogosultak, ha végső célállomásukat a légitársaság által eredetileg tervezetthez képest három vagy több órával később érik el.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!