Hírek

2010.01.12. 16:01

Több, az SZDSZ által ajánlott jelölt is felkerülhet az MDF listájára

A háttérben tovább folynak azok az egyeztetések az MDF és az SZDSZ között, amelyek eredményeként több, a liberálisok által delegált jelölt is felkerülhet a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési választási listáira - erősítették meg szabad demokrata és MDF-es források.

BAMA

 Az MTI-nek nyilatkozó források állítása szerint az MDF fővárosi listáján legalább két, míg az országoson minimum három helyet kaphatnának az SZDSZ jelöltjei.

Egyelőre több név is felvetődött a tárgyalásokon, de az MTI-nek nyilatkozók szerint a fővárosi listavezetői posztra a Magyar Telekom egykori, új üzleti területekért és üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató-helyettese, Simó György a legesélyesebb. Hozzátették, hogy Simót az MDF szeretné elindítani és a lista élére tenni.

Megerősítették azokat a sajtóhíreket is, amelyek szerint Simonyi András volt washingtoni nagykövet és Ikvai-Szabó Imre budapesti főpolgármester-helyettes is felkerülhet a fővárosi listára. Ezt kiegészítették azzal, hogy a korábbi hírekkel ellentétben Simonyi esetében az SZDSZ szerette volna, ha képviselőjelöltként indul.

Az MTI-nek nyilatkozók szerint a korábbi cáfolatok ellenére Fodor Gábor neve is "a kalapban van", habár az elmúlt napok egyeztetésein a szabad demokraták volt elnökéről állítólag nem tárgyaltak.

Arra is kitértek, hogy ha eredményesek lesznek a tárgyalások, akkor az SZDSZ "minimum három, de inkább több helyre" tehetne javaslatot az MDF országos listáján. Itt neveket nem említettek, de mint mondták, elsősorban vidéki politikusokról lehet szó. Felhívták arra is a figyelmet, hogy az MDF a szabad demokraták mellett "más szervezetekkel is tárgyal".

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!