Hírek

2009.09.06. 11:20

Felcsuti: Nem fognak érdemben csökkeni a törlesztőrészletek

A Magyar Bankszövetség elnöke szerint egyre többen gondolják úgy, hogy nem érdemes törleszteniük az adósságaikat.

nol.hu - VG Online

Nagyobb alázat, az erkölcs és az etika pedig legalább olyan fontos, mint a pénz - Felcsuti Péter szerint a bankok szempontjából ez a válság két legfontosabb tanulsága. A Magyar Bankszövetség elnöke szerint minél többet beszél a kormány az adósok mentéséről, annál többen gondolják úgy, hogy talán nem is érdemes erőfeszítéseket tenniük hitelük visszafizetéséért - mondta a közgazdász a Népszabadságnak adott interjújában.

"Az emberek többsége, és én idesorolok számos politikust és a sajtó jelentős részét is, nem elég tájékozott és felkészült ahhoz, hogy pontos képet alkothasson a bankok működéséről. Ez azért veszélyes, mert összemossák a valóságot saját elképzeléseikkel, prekoncepciókat alakítanak ki, ténybeli tévedéseket követnek el, amelyeket még terjesztenek is, és ez komoly indulatokat gerjeszt. Az említett szervezet színrelépését ezzel magyarázom.

Más szavakkal: azt a közhangulatot, amely az elmúlt hónapokban kialakult a bankokkal szemben, én legalább 80 százalékban a felelőtlen nyilatkozatok és az alulinformáltság számlájára írom. Mindezzel együtt természetesen elismerem: a bankok is többet tehetnének azért, hogy az emberek pontosabb képet kapjanak tevékenységükről" - mondta Felcsuti Péter.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!