Hírek

2009.08.31. 15:53

Csoknyai István lehet a férfi kézilabda-kapitány

Kedden megválasztják a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát, Csoknyai István, a Veszprém másodedzője lehet a befutó.

MTI

A legnagyobb esélyes a másfél hónapja betöltetlen kapitányi posztra Csoknyai István, az MKB Veszprém másodedzője. Mellette Kovács Péter volt válogatott játékos, a török szövetség jelenlegi szakmai igazgatója jöhet szóba.

Azóta nincs kapitánya a januári Európa-bajnokságra készülő csapatnak, hogy Hajdu János július 17-én bejelentette: inkább marad a szövetség szakmai igazgatója. Az először kiszemelt Mocsai Lajost, az MKB Veszprém trénerét klubja nem engedi el.

A 45 éves Csoknyai korábban válogatott játékos volt, míg az utóbbi évtizedben előbb a horvát Zdravko Zovko, majd Mocsai segítőjeként tevékenykedett Veszprémben, miközben a válogatottnál Hajdu mellett dolgozott.

Ha ő lesz a befutó, az a furcsaság állhat elő, hogy a válogatottnál ő a kapitány, miközben klubjában csak másodedző. Ráadásul úgy lehet a válogatott szövetségi kapitánya, hogy egyetlen csapatnál sem volt vezetőedző.

MTI -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!