Hírek

2009.06.17. 10:14

Hatalmas zuhanás a Dunaferrnél

Az ISD Dunaferr Zrt. számára az egyetlen kedvező piaci hír az, hogy az elmúlt két hónapban kevésbé esett az acéltermékek ára, mint az előző időszakban – jelentette be a társaság gazdálkodási vezérigazgató-helyettese a napokban tartott sajtóbeszélgetésen.

VG

A Dunaferr hetilap tudósítása szerint Natalija Basinszka elmondta, a társaság ez év január–májusi eredménye mínusz húszmilliárd forint volt a termelés csökkentése, az árak zuhanása, valamint amiatt, hogy nem sikerült az áresés mértékével visszafogni a Dunaferr kiadásait.

Fél év alatt így is mintegy 40-45 százalékot faragtak le a költségekből. A cég tavaly októberben még 140 ezer tonna acélt termelt, decemberben már csak 55 ezret.

 

Némi derűlátásra ad okot, hogy a májusi termelés már 110 ezer tonna volt, igaz, az árak októbertől áprilisig megfeleződtek.

A cég április közepén jelentette be, hogy kénytelen megválni háromszáz alkalmazottjától és száz kölcsönvett dolgozójától, további néhány száz főt pedig korkedvezményes nyugdíjba enged. A társaságnál tavaly decemberben indított intézkedéssorozat ugyanis nem volt elég a válság hatásainak semlegesítésére.

A cikk teljes terjedelmében itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!