Hírek

2008.11.13. 12:09

Bundesliga: megváltó visszatérők?

Schweinsteiger és Lahm is visszatér a Bayern München csapatába a hétvégi Bundesliga fordulóra.

BAMA

Thiago Nevesé a jövő?   A német sajtó a szezon első harmadának eltelte után kíváncsian kérdezgette Martin Jolt, a Hamburg szakvezetőjét, mi a helyzet a nyáron nagy pénzért szerződtetett Thaigo Nevessel – írja az nb1.hu. A 24 éves brazil kifejezetten Rafael Van der Vaart pótlására érkezett Hamburgba, ám eddig – elsősorban sérülésének köszönhetően – mindössze 180 percet játszott. Az edző egyelőre türelmet kér, ugyanakkor véleménye szerint a jövő brazilé lehet, és ha elkapja a fonalat, okozhat még kellemes perceket a HSV szurkolóinak. A HSV a három nagy nyári fogás közül egyelőre Alex Silvával lehet elégedett, ő egyre jobb formában van, a másik nagy érkező, Marcell Jansen eddig inkább a maródiak listáját erősítette.

Bayern: Schweinsteiger és Lahm a fedélzeten   A Bayern München szombaton már Bastian Schweinsteigerrel és Philipp Lahmmal a fedélzeten látogat a tabella 14. helyén álló Borussia Mönchengladbachhoz. A két német válogatott játékos közül Schweinsteiger a Fiorentina elleni BL-találkozón kapott egy rúgást a sípcsontjára, emiatt kellett kihagynia a sikert hozó (2-1) Schalke elleni rangadót. Lahm ezzel szemben 4 hetet volt kénytelen pihenéssel tölteni, neki egy kisebb törés keletkezett a lábfején, de az edzéseken már nem rendetlenkedett a lába, így közel 100 százalékosan várhatja a hétvégét.

Ottmar Hitzfeld már temeti a Hoffenheimet   Egy becsúszott (?) Hoffenheim-vereség, és sokan máris temetik az idáig dicséretek sorát kapó együttest. A legtöbben inkább helyén kezelik a tabella 2. helyén álló újonc eredményeit, Ottmar Hitzfeld, a Bayern korábbi szakvezetője például tisztelettel beszélt Ralf Rangnick csodacsapatáról, de kizártnak tartja, hogy a szezon végén is vetekedjen a bajorokkal. A svájci kapitány állítása szerint követendő példa a Hoffenheimnél zajló munka, másrészt viszont a német élvonal kritikája. A januárban vadonatúj stadionba költöző klub a hétvégén a Wolfsburgot fogadja, majd pedig Kölnbe látogat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!