Hírek

2008.06.08. 12:33

Katalán GP: Talmácsi harmadik

A címvédő Talmácsi Gábor a harmadik lett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság hetedik, spanyolországi futamán, Barcelonában.

mti

A címvédő Talmácsi Gábor a harmadik lett a 125 kcm-esek között a gyorsaságimotoros-világbajnokság hetedik, spanyolországi futamán, Barcelonában. A viadalt a francia Mike di Meglio nyerte, a hazai közönség előtt szereplő Pol Espargaro végzett másodikként. Di Meglio győzelmével átvette a vezetést a vb-pontversenyben, Talmácsi pedig egy helyet előrelépve a hatodik. Hátránya 44 pont az éllovassal szemben.

A hetedik helyről rajtoló Talmácsi beragadt a startnál, és lecsúszott a 12. pozícióba, de az első kör végén már a kilencedik volt, az élen két spanyol Nicolas Terol és Sergio Gadea robogott.

Az ötödik kör után Talmácsinak sikerült felkapaszkodnia a nyolcadik helyre, az élre a francia di Meglio került. Gadea kicsúszott a kavicságyba, ám sikerült visszakormányoznia az Apriliát az aszfaltra - igaz, jelentősen lemaradt a többiektől. Ezzel - és egy remek előzéssel - a magyar pilóta már a hatodik volt 14 körrel a zárás előtt. Féltávnál di Meglio száguldott elől, mögötte Terol, Talámcsi viszont az ötödik volt. Ezt követően hol a francia, hol pedig a spanyol vezetett, a magyar pedig külön csatát vívott az olasz Simone Corsival az ötödik helyért. Öt körrel a leintés előtt di Meglio és Terol volt az élen, Talmácsi továbbra is az ötödikként haladt, majd egy körrel később már a negyedik volt. Három körrel a zárás előtt a spanyol Joan Olive a megcsúszott és hatalmasat esett.

A hajrában egy négyes Meglio, Terol, Espargaro és Talmácsi elszakadt többiektől, de Terol nagy igyekezetében szintén kiesett, így Talmácsi végül a harmadik helyen ért célba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!