Hírek

2008.03.11. 14:53

Színváltások 2.

Hosszú évek óta nem történt valódi kísérlet arra, hogy az egykor legendás Egyetemi Színpad újraéledjen. Tavaly novemberben a Színváltások fesztivált azért hozták létre, hogy az 50 éves jubileum egyúttal egy új időszámítás kezdete is legyen.

BAMA

Az összefogás szimbolikus is volt: az ELTE rektora, Hudecz Ferenc mellett védnökként Jordán Tamás is a kezdeményezés mögé állt. Március 16 és 18 között lesz a második forduló: újabb három nap a Sirályban, amikor kipróbálhatjuk, milyen lenne, ha létezne ma az Egyetemi Színpad. Ami azonban nem hívható életre légüres térben, sem pedig zártkörűen. A Színváltások alkotó párbeszédről szól. Nem díjak odaítéléséről, vagy szakmai vélemények kicsikarásáról. A Színváltások 2. programjában 6 színházi csoport, 3 filmes műhely, 3 zenekar, 2 irodalmi kör és 1 fotográfus mutatkozik be munkáival. Láthatjuk a veszprémi Feleselők Színpadot és a debreceni KonzervArtaudriumot, akik évek óta az egyetemi színjátszás élvonalát képviselik. Tavalyi előadásaik ismételése mellett új bemutatókkal jelentkezik két ELTÉ-s csoport (Ars Gaudendi Gratia, Radikális Szabadidő Színház), és itt lesznek még a különböző egyetemi társulatokban már bizonyított „veterán” színjátszók új formációi (Kvázi Kollektíva, Münchhausen báró utazó színháza).

Az ingyenesen látogatható fesztiválon a közönség találkozhat abszurd drámával, varietével, mozgás- és vizuális színházzal, komédiával, világirodalmi kollázzsal és interaktív felolvasóesttel. A színházi események mellett rövidfilmek, rock- és jazz koncertek színesítik a programot, és kínálnak betekintést a társművészetekbe. A kaposvári Hernyák Kristóf Járt ösvények című fotókiállítása is megtekinthető lesz a helyszínen. A fesztiválról ismét online napló készül lelkes egyetemisták tollából: www.szinvaltasok.blogspot.com. Pontos program és friss információk: www.egyetemiszinpad.blogspot.com.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!