Hírek

2008.03.03. 16:41

Rekordot hozhat Monet vasúti hídja

Egyéni rekordot állíthat fel Claude Monet Vasúti híd Argenteuil-nél című festménye

BAMA

Egyéni rekordot állíthat fel Claude Monet Vasúti híd Argenteuil-nél című festménye, amely a Christie''s aukciósház árverésén kerül kalapács alá.
Argenteuil, amely a jómódú párizsi polgárság kedvenc csónakázási helye volt, az impresszionista festőknek köszönheti hírnevét. Claude Monet, aki házat bérelt a Szajnán átívelő vasúti híd közelében, 1873-74-ben festette meg a hídon épp áthaladó két szerelvényt.

A Claude Monet-festmények eddigi árverési rekordját az 1904-ben festett Tavirózsák című alkotása tartja, amely tavaly 36,5 millió dollárért, azaz csaknem 6,3 milliárd forintért cserélt gazdát. A Monet kék vásznai sorába tartozó alkotás "ideálisan ötvözi az ősit és az újat, a vidéket és az ipart, a munka világát és a szórakozást" - jellemezte az aukciósház a festményt.
A Christie''s nem nevezte meg a festmény eladóját, ám a New York Times múlt heti cikke szerint azt a Londonban és New Yorkban galériákat üzemeltető Nahmad műkereskedő-család bocsátja árverésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!