Hírek

2008.03.20. 09:01

Nyolcnyelvű fociszótár Ausztriában

A kötet a játékban leggyakrabban használt szavakat, kifejezéseket tartalmazza olaszul, lengyelül, szerbül, szlovákul, szlovénul, csehül, törökül és magyarul

BAMA

Az Osztrák Intézet (ÖI) futballszótárt állított össze nyolc - köztük magyar - nyelven a nyári, Svájccal közösen rendezendő Európa-bajnokságra. A kötet a játékban leggyakrabban használt szavakat, kifejezéseket tartalmazza olaszul, lengyelül, szerbül, szlovákul, szlovénul, csehül, törökül és magyarul.

Használója a fenti nyelvek bármelyikén el tud mondani olyan állításokat, mint "a csapatok kifutnak a pályára", "a játékosok kezet fognak" vagy "felhangzanak a himnuszok" stb.

"A 2006-os németországi világbajnokságra már készült egy hasonló szótár, de csak az olyan világnyelveken, mint az angol és a spanyol. Ezzel a lexikonnal egyrészt kontinensünk nyelvi sokrétűségét kívánjuk szemléltetni, másrészt a labdarúgás régóta a kultúrák közötti párbeszéd fontos eleme" - jelentette ki Brigitte Ortner, az ÖI ügyvezetője, hozzátéve: a kötetet várhatóan mind a 126 bécsi iskolába eljuttatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!