Hírek

2008.03.18. 16:48

Két vödör rézzel kapták el a tolvajokat

Gyorsan a nyomára akadtak a rendőrök annak a két férfinak, akik 1,3 millió forint értékben loptak rézkábeleket a MÁV ZRT. dombóvári telephelyéről március 9-én

AS Network - teol.hu

Gyorsan a nyomára akadtak a rendőrök annak a két férfinak, akik 1,3 millió forint értékben loptak rézkábeleket a MÁV ZRT. dombóvári telephelyéről március 9-én.

A járőrök éberségének köszönhetően még náluk volt az eladásra elkészített két vödörnyi rézkábel amikor elfogták a 31 és 44 éves büntetett előéletű dombóvári tolvajokat – tájékoztatott Kis-Csordás Béláné, a dombóvári rendőrkapitányság sajtóreferense. Mint kiderült, kerékpárral mentek az előre kiszemelt terepre színesfémet lopni.

Az egyik gyanúsított elmondta, hogy az ipari méretű kábeldobok között találtak egy fűrészt. Ezt használták az összesen mintegy háromszáz méter hosszúságú kábelek szétvágásához. Éjszaka a lakóházuk udvarán  nagy szakértelemmel leégették a szigetelő burkolatot. Mintegy ötven kilogrammnyi rezet nyertek ki.

A réz kilóját 1200 forintért veszik át a telepeken, tehát  hatvanezer forintot kaptak volna a lopott holmiért. Az okozott kár viszont mintegy 1,3 millió forint. Az egyik gyanúsított részben beismerő vallomást tett, a másik tagad. Utóbbit a rendőrség őrizetbe vette. E bűncselekményt a törvény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!