Hírek

2006.11.13. 06:07

Till Attila, a hoppmester

A megavetélkedők állandó műsorvezetője, Till Attila, aki saját bevallása szerint semmihez sem ért.

Csontos Tibor

[caption id="" align="alignleft" width="170"] Tilla festőnek készült, és médiaművész lett
[/caption]– Folyamatosan lendületes, energikus, hogy bírja tempóval?

– Annyira persze nem nehéz csinálni, a műsor varázsa és az előzetes felkészítő próbák segítenek abban, hogy ne hiányozzék a megfelelő kondíció.

– A Megasztárhoz képest más típusú Till Attillára van szükség a Megatáncban?

– Nem gondolom, bár bizonyára van egy fejlődési ív, de örülök, hogy kipróbálhattam ezeket a látványos, nagyszabású showműsorokat is. És rendkívül tanulságos dolog számomra is élő műsorokat vezetni szakmailag. Előbb-utóbb belerázódik az ember. Igaz, ilyen típusú műsorokkal is kezdtem, hiszen az első Big Brother-beköltözés is hasonlóan nagy élő show-ra kerekedett.

– Egy időben a Propagandával folytatta. Újabban nem hallunk e műsoráról.

– Évekig ment ez a kulturális műsor, de szponzorálási okokból megszűnt. Egy ilyen éjszaka futó kulturális programot nagyon nehéz gazdaságossá tenni, bizonyára megoldható lenne, nekünk egyelőre nem sikerült. Mi is próbálkoztunk, a TV2 ugyancsak, de sajnos egyikünk sem járt sikerrel. A csatorna szereti ezt a műsort, meghagynák, és ha ismétlő jelleggel is, de újra látható lesz.

– Árulja már el, nem unja még ezeket a show-műsorokat?

– Hosszú távon minden megunható, de mindent lehet szeretni is. Amikor csinálom, mindig élvezem, ráadásul a Megatánc más, mint a Megasztár. Hasonló a felépítése, az elnevezése, mégis lelkileg teljesen különböző produkcióról van szó. Az ének magasra röpíti a lelket, a táncnál Patríciával együtt sokkal inkább a ritmus hatása alá kerülünk az adások alatt. A próbák is már olyanok, mintha a riói karneválon lennénk, végigmozogjuk a napot.

– Milyen Mega-versenyen indulna résztvevőként?

– Elképzelni sem tudom. Az az igazság, fogalmam sincs, hiszen bevallom, hogy az égvilágon semmihez sem értek.

Névjegy

TILL ATTILA nem a színész Till Attila fia. Képzőművészeti Szakközépiskolába járt, majd a Képzőművészeti Főiskola festő szakára jelentkezett, sikertelenül. Ugyanott intermédia szakot végzett, médiaművésznek tartja magát. 1995-ben kezdett dolgozni a televíziókban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!