Hírek

2006.07.11. 14:49

Kubis nem határolódik el

A szlovák külügyminiszter szerint kormánya nem felelős a szlovák pártok magyarellenes kijelentéseiért

BAMA

A magyar külügyminiszter arra kérte szlovák kollégáját, hogy kormánya a jövőben határolódjon el a szlovák pártok magyarellenes kijelentéseitől. Göncz Kinga és Ján Kubis kedden tárgyalt Budapesten.

Ján Kubis, akinek első hivatalos külföldi útja Magyarországra vezetett, hangsúlyozta: arra kérte magyar kollégáját, hogy a kormányprogram és a koalíció első 100 napos működése alapján alakítsa ki álláspontját Magyarország az új szlovák kormányról. A szlovák külügyminiszter hangsúlyozta, hogy kabinetje különös figyelmet fordít majd az európai értékekre, az emberi és kisebbségi jogokra. Ugyanakkor kiemelte, hogy kormánya nem vállal felelősséget a szlovák pártok kisebbségellenes kijelentéseiért.

A magyarországi turisták pozsonyi esetével kapcsolatban a szlovák külügyminiszter megígérte, hogy minél előbb lezárják a három tanár ellen indított eljárást. Göncz rámutatott: Magyarország akkor tekinti lezártnak az ügyet, ha befejeződik a rendőrségi vizsgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!