Hírek

2006.05.12. 15:23

Albérlője ölte meg a négygyermekes anyát

Két hónap elteltével derült fény a kegyetlen gyilkosságra: egy fiatalember megölte főbérlőjét. Az asszonyt négy gyermeke siratja.

Nagy Eszter Dóra

Azonosították annak az asszonynak a holttestét, akinek tetemére március végén, kirándulók találtak rá a Fejér megyei Kincsesbány és Csór között egy régi katonai bázis területén, egy bunkerben. Azt már a helyszínen megállapította a rendőrség szakértője, hogy a nő bűncselekmény áldozata lett. Az azonosítást az nehezítette meg, hogy a tettes megpróbálta felismerhetetlenné tenni a tetemet. A helyszínen találtak egy ékszerdarabot, s amikor a sajtóban ezt bemutatták, az asszony fia jelentkezett a rendőrségen. Azt mondta a 19 éves fiatalember: felismeri az ékszert, ő vásárolta édesanyjának Bécsben.

Kiderült: az asszony február végén tűnt el. Pogány István, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályvezetője szerint egy székesfehérvári vállalkozó tett bejelentést arról, hogy volt feleségének nyoma veszett. Megemlítette azt is, hogy az asszonnyal együtt gépkocsijuk és egy nemrégiben vásárolt robogó is eltűnt. A gyanút, miszerint az áldozat azonos az eltűnt asszonnyal, hemogenetikai szakvélemény is igazolta. Gara József, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója szerint az eset rendkívüli, és a megoldás elsősorban a kirendelt orvosszakértők bravúros munkájának köszönhető.

Közben április elején egy székesfehérvári lakótelepen megtalálták azt a gépkocsit, amelynek a nővel együtt veszett nyoma. Szakértők kimutatták, ezzel az autóval vitték el a nő holttestét a bunkerhez. Arra is fény derült, hogy az asszony eltűnése előtt összetörte robogóját, ezért egy üzletben alkatrészeket rendelt hozzá. A bolt alkalmazottai azt mondták: egy ismeretlen férfi érdeklődött később a rendelés miatt. Így jutottak el ahhoz a 21 éves fiatalemberhez, akit a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítanak, ő be is ismerte tettét.

Elmondta, hogy február 24-én, amikor a nő gyermekei iskolába mentek, kettesben maradt az áldozattal. Az asszony kérte tőle a 25 ezer forintos elbérleti díjat, de ő nem akarta neki odaadni. Veszekedni kezdtek, majd a fiatalember lelökte a ház belső lépcsőjén a nőt, bántalmazta és megfojtotta. A tetemet szőnyegbe csavarva vitte ki a házból és tette a kocsiba, majd a bunkerben elrejtette. A 21 éves székefehérvári fiatalember egyébként büntetett előéletű, nyolc általánost végzett, alkalmi munkákból tartja el magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!