Hírek

2006.04.14. 02:40

Gyurcsány: a liberálisok és a szocialisták összefogtak az országért

Az SZDSZ és az MSZP képes volt megállapodni, megérteni és megértetni, hogy erre az összefogásra van szüksége az országnak, ezért is fognak nyerni a jövő hét végén - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön Győrött.

BAMA

Mi a titka annak, hogy az egyik oldal tud szövetkezni és partnerségben közösen cselekedni, a másik oldal pedig nem? - tette fel a kérdést a Széchenyi téren összegyűlt, több mint ezerfős hallgatóságának. "A titok a tisztelet egymás iránt nemcsak akkor, amikor baj van, hanem tisztelet a hétköznapokban (...) a munkában, a közös tervekben" - adta meg a választ.

A miniszterelnök kifejtette: noha egy sor kérdésben nem azonosan vélekednek, ez abban erősíti meg őket, hogy egymást tisztelve érdemes összekapaszkodni, mert a különbözőségből több erő, és nem gyengeség származik. "Meggyőzni egymást és nem legyőzni egymást. Erre van szüksége az országnak (...). A megértés, a nyugodt együttműködés, a cselekvés politikáját ajánlom. Ezt ma csak a szociáldemokraták és a liberálisok tudják ajánlani" - szögezte le a szónok, akinek beszédét több ízben tapssal és lelkes bekiabálásokkal szakította meg a közönség. Gyurcsány Ferenc a választók figyelmébe ajánlotta a két győri szocialista országgyűlési képviselőjelöltet. Kijelentette: Balogh József és Molnár Csaba méltó arra, hogy Győrt képviselje a parlamentben. A miniszterelnök szólt a kétfordulós választásról. Rossz hasonlatnak minősítette, hogy a kétfordulós választás olyan, mint egy mérkőzés két félideje. Rámutatott: a második forduló új mérkőzés, ahol minden jelölt tiszta lappal indul hiszen az első fordulóban leadott szavazatok már nem érvényesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!