Hírek

2005.12.14. 00:00

A gyerekgyilkos nem bánja tettét

Befejezte a nyomozást a rendőrség a szécsényi gyerekgyilkosság ügyében. P. Tamás várhatóan februárban áll bíróság elé, amiért H. Violettát beleölte egy emésztőgödörbe.

Nagy Eszter Dóra

H. Violetta nem sokkal 14. születésnapja előtt tűnt el. A kislány barátaival a születésnapját ünnepelte április elsején egy szécsényi szórakozóhelyen, majd hazaindult a barátnőjével. Utóbbi családjának házánál már várta őt a 24 éves P. Tamás. Miután Violetta egyedül maradt, a fiú elé állt, és közölte, hogy közösülni akar vele. A lány ellenállt, ekkor P. Tamás a kocsijába tuszkolta és magával vitte nagymamája házába a kislányt, aki továbbra is ellenkezett, és megmondta a fiúnak, hogy mindenképpen feljelenti. P. Tamás ekkor megijedt, hogy visszakerül a börtönbe. Korábban ugyanis nemi erőszak miatt már elítélték, de 2004 januárjában jó magaviseletéért szabadulhatott. A rendőrség szerint félelmében és a visszautasítás miatt végzett a kislánnyal.

A még életben lévő H. Violettát gyilkosa a ház melletti emésztőgödörbe dobta. P. Tamás ezt követően egy vassal addig böködte áldozatát, amíg el nem merült, majd nehezéket dobott a kislányra. A történtek utáni napon P. Tamás teljes nyugalommal munkába ment, ám rövid időn belül a nyomára bukkantak, mert egy szemtanú látta a kocsiját a helyszínen. Az autóban vérnyomokat is találtak. A rendőrséghez épp tegnap érkezett beadvány P. Tamás hozzátartozóitól, hogy a nyomozók vizsgálata során megrongálódott ülés költségeit a hatóságok térítsék meg – tudtuk meg Dávid Gyulától. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója lapunknak azt mondta: a gyanúsított csak részben ismerte be a bűncselekményt, de a szenvtelen, cinikus fiatalember nem mutatott semmiféle megbánást.

A fokozott ügyészi felügyelettel zajló nyomozás lezárása után várhatóan napokon belül benyújtja a vádhatóság a vádiratot és a tervek szerint már februárban bíróság elé állhat a fiatalember.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!