Hírek

2005.10.17. 00:00

Kovács Zoli lőtt egy gólt

Sokáig úgy tűnt, hogy megszakad a Ferencváros öt éve tartó, Megyeri úti nyeretlenségi sorozata, de az Újpest remek hajrával megfordította az eredményt, és otthon tartotta a három pontot.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="169"] A góllövőlistát vezető Kovács Zoltán, az Újpest csapatkapitánya döntötte el találatával a forduló rangadóját a Megyeri úti Szusza Ferenc Stadionban
[/caption]Mindkét csapatból többen hiányoztak a meghatározó játékosok közül sérülések, illetve eltiltás miatt. A lila-fehérek kezdtek lendületesebben, ám a támadásokat nem sikerült eredményesen befejezni, mert a Ferencváros védői az utolsó pillanatokban mindig jól avatkoztak közbe. Ideges volt a mérkőzés hangulata, a játékosok sokat szabálytalankodtak. Negyedóra elteltével sérülés miatt kellett lecserélnie a zöld-fehérek edzőjének Nógrádit. Változatlanul az Újpest kezdeményezett valamivel többet, ezért hatott meglepetésként, hogy félóra után a Ferencváros első helyzetéből vezetést szerzett. Lipcsei adott középre, Rósa gyengén találta el a labdát, de az a becsúszó Böjtéről a gólvonal mögé pattant (0-1). A félidő hajrájában kiegyenlíthettek volna a hazaiak, de Sándor és Kovács elügyetlenkedtek egy-egy gólhelyzetet. A második félidő első szakasza kiegyenlített játékot hozott. A küzdelem volt a jellemző a találkozóra, a színvonal nem emelkedett az átlagos fölé. Az idő múlásával mezőnyfölénybe került az Újpest, a Ferencváros azonban jól védekezett, őrizte előnyét. A hajrá viszont újpesti szempontból jól sikerült. A 79. percben a csereként épphogy beállt Vermes a tizenegyes pontról fordulásból bombázott a bal felső sarokba (1-1). Valamivel később Kovács hagyta ki a mérkőzés talán legnagyobb helyzetét, az ötös sarkáról az üres kapu mellé gurított. A 92. percben viszont helyrehozta hibáját a csatár. Freud középre továbbított labdájáért Botis és Kovács harcolt, a Fradi-védő a földre esett, az újpesti csatár talpon maradt, és nyolc méterről a kivetődő Szűcs felett a kapuba emelt (2-1). Az újpestiek csapatkapitánya teljesítette a róla éneklők („Kovács Zoli, lőj egy gólt!”) óhaját.

A kapura veszélyesebb Újpest rászolgált a győzelemre, de ha a Ferencváros nem elégszik meg az egygólos vezetéssel, akkor másképp is alakulhatott volna az eredmény. Érthető volt a lilák edzője, Mészöly Géza öröme. A fiatal szakvezető a győzelmet annak tulajdonította, hogy valamennyi játékosa megtett mindent a sikerért. Kollégája László Csaba ugyanakkor úgy vélte, nem voltak egyenlők a feltételek. Nem mondta ki, de valószínűleg a játékvezetésre gondolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!