Hírek

2005.09.28. 11:29

Kéményseprőre panaszkodnak a csornaiak

Olvasónk levelében panaszolta el, hogy a kéményseprők kétszer szednek díjat. Állítása szerint nem dolgoznak meg rendesen a pénzért.

BAMA

Olvasónk problémája, hogy Csorna környékén a kéményseprők egy évben kétszer szednek seprési díjat. Amikor elutasítják őket, közlik, ezt írja elő a rendelet. A hölgy állítása szerint a munkások nem pucolják ki rendesen a füstcsövet, a szolgáltatást azonban kifizettetik velük. Az asszony járt már a helyi önkormányzatnál, de nem foglalkoztak vele. Olvasónk kérdése, kéményadó vagy söprés címen szedik a pénzt a kéményseprők? Miért kötelező fizetni érte, amikor a lakosság többsége maga égeti és söpri ki a kéményeket?

A kémény ellenőrzése fontos biztonsági kérdés – válaszolták érdeklődésünkre a Magyar és Társai Ügyvédi Irodában. Hozzátették, azzal egyet kell érteni, hogy a szolgáltató időszakonként szakmai szempontból megvizsgálja a kéményeket. Ez mindannyiunk érdeke. Külön vita, hogy az ellenőrzési költségeket miért hárítják át a lakosságra. Mindenesetre, amíg a jogszabály ezt a szolgáltatónak megengedi, addig e jogot gyakorolhatja. Jogszabályváltozásra lenne szükség ahhoz, hogy az anyagi terhet a szolgáltatók viseljék. De az ellenőrzési költséget akkor is fizetni kell a tulajdonosnak, ha éppen nincs javítanivaló.

KÉRJÜK, írja vagy telefonálja meg, miről szeretne olvasni!

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel. (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected]

REGGEL, 1122 Budapest, Városmajor u. 12–14.

Tel. (36-1) 488-5541 e-mail: [email protected] -->

Ezek is érdekelhetik