Hírek

2005.07.27. 06:27

Musical- és operetthősnő

Közvetlen, kedves nő, nem az a fajta, akinek fejébe száll a dicsőség. Pedig volna miért büszkélkednie. Például Az operaház fantomjából Christine-re.

Váczy András

Amikor a kötelező, közhelyes „mióta akart színész lenni?” zsurnalista panelkérdés előkerül a sutból, felerészben azonmód rávágja a művész: „Amióta az eszemet tudom.” Mahó Andrea nem. – Tizennnyolc éves koromig meg se fordult a fejemben a színészet. Egyszer aztán egy filmben szinkronizáltam, attól kezdve megtetszett – és lépett egyet a pályán. – Felvételiztem a színművészetire – nem vették fel, ettől kicsit elszontyolodott, aztán megrázta magát, és elment a Gór Nagy Mária Színitanodába. El is végezte.

A pályakezdő színészt, ha nem mutatja meg magát, már azelőtt elfelejtik, hogy megismernék.– Színházakhoz jártam meghallgatásokra. A Győri Nemzeti Színházban először Molnár Ferenc Liliomában voltam Lujza, aztán megkaptam az első nagy énekesszerepet, a Nyomorultakban Cosette-t. Két évvel ezelőtt úgy jött ki a lépés, hogy egy hajszálnyira került Az operaház fantomjától. Ez a hajszál is eltűnt. – A West Side Story válogatásával indult, amikor is megkaptam a Budapesti Operett Színházban Mariát, később A mosoly országában a szubrettszerepet. Eközben kezdődött meg a Madách Színházban a válogatás Christine szerepére. Azt mondtam magamban, miért ne! Tudtam már egy-két dalt, három fordulót végigcsináltam, egyre feljebb léptem, és a végén megcsörrent a telefon: én lettem az egyik Christine! Plafonig ugrottam örömömben. Próba próba hátán, aztán végre felvirradt a várva várt bemutató napja. A bemutatót követő fogadáson maga Webber mester
gratulált Andreának. – Kedves, közvetlen ember, jól elbeszél-
gettünk.

A nagykörúti színházban azóta is estéről estére telt házzal és váltott csapattal megy a Fantom. Egyikben Andreával. – Christine előadásról előadásra velem együtt érik, megformálásban és a hangárnyalatában változik. Ahogy én, ő is korosodik… – ami persze merő túlzás. Viszont nem érdektelen, hogy ennyi előadás után nem unja-e. – Olyannyira nem, hogy alig várom, mikor kerül a mi blokkunk színpadra. Vár, de nem ölbe tett kézzel. Az Operettszínházban a Rómeó és Júlia musicalben ő az egyik Júlia, a Győri Nemzeti Színházban a Miss Saigon Simje, a Madáchban pedig a Volt egyszer egy csapatot erősíti. Akinek ez sem elég, tessék egy őszi hír: – Lili bárónő leszek!

Mahó Andrea

Budapest, 1979. február 21.

2001: diploma Gór Nagy Mária Színitanodájában

Színházak: a Győri Nemzeti Színház tagja, játszik a Budapesti Operett Színházban és a Madách Színházban

2001: diploma Gór Nagy Mária Színitanodájában

Színházak: a Győri Nemzeti Színház tagja, játszik a Budapesti Operett Színházban és a Madách Színházban -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!