Hírek

2005.07.18. 00:00

Kétszázmilliót perelnek Nógrádiék

Ma folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság több jelenlegi és volt munkatársa ellen a Nógrádi testvérek által indított per.

Balaton Balázs

[caption id="" align="alignleft" width="127"] Nógrádi Zsolt az igazságra vár
[/caption]Nógrádi Zsolt és öccse, Ádám, korábban úgy döntött, hogy bíróságot választ magának. A Fővárosi Bíróság, továbbá Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom, Pest, Vas és Veszprém megye igazságszolgáltatása nem nyerte el a tetszésüket. Ezért ma reggel Fejér megyében tárgyalják tovább az ügyet. Annak megállapítását kérik, hogy a rendőrök megsértették édesapjuk kegyeleti jogát. Történt ugyanis, hogy a Nógrádi testvérek édesapjának fejét nem adta ki a rendőrség akkor sem, amikor már rendelkeztek temetési engedéllyel. Apja kegyeleti jogáért tehát az a Nógrádi Ádám is perel, aki az elsőfokú, hatályon kívül helyezett ítélet szerint a gyilkosa volt. Emellett kérnek kétszázmillió forintot, nem vagyoni kártérítésként. Nógrádi Zsolt, a hajdani olajtanú lapunknak elmondta: az alperesek között található például Pintér Sándor egykori belügyminiszter és Orbán Péter volt országos rendőrfőkapitány, valamint Gergényi Péter is, aki jelenleg a Budapesti Rendőr-főkapitányságot vezeti. – Apánkat 2002 januárjában temettük el, ám a rendőrség fél évvel később értesített bennünket arról, hogy a koponyáját is átvehetjük, amelyet addig bizonyítékként tartottak vissza. Nem tudtuk, hogy a koporsóból hiányzott apu feje – mondta Nógrádi Zsolt.

Azért is perelnek, mert a Nógrádi Zsolt és Ádám meggyilkolt édesapja ügyében – egyébként jogszerűen – lehallgatott telefonbeszélgetések tartalmát egy másik ügyben nyílt bizonyítékként használták fel. Gergényi Péter ott lesz a ma reggeli tárgyaláson. Azt mondja: nem követett el olyat, ami jogszabályokba ütközne. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!