Hírek

2005.06.04. 05:57

Nyolcvan éve élnek boldog házasságban

A napokban ünnepelte az évfordulót a brit Percy Arrowsmith (105) és felesége, Florence (100). A Guinness-rekordok könyvében is szerepelnek – a legrégebbi házaspárként. Amikor 1925. június elsején egybekeltek, II. Erzsébet királynő még meg sem született.

BAMA

S hogy mi a hosszú és boldog házasság titka? Mrs. Arrowsmith szerint az, hogy mindig békességben vágnak neki az éjszakai pihenésnek. – Mielőtt elaludnánk, összeölelkezünk és adunk egymásnak egy puszit – mondta. A férj csak akkor tud elaludni, ha az asszony fogja a kezét.

Legfeljebb azon kapnak össze néha, ha a feleség valamilyen szappanoperát akar nézni a tévében, a férfi viszont egy másik csatornára kapcsolna át. – Nem volt mindig egyszerű vele, de minden perc megérte, mert Percy több nekem a legjobb barátnál. Ő életem nagy szerelme – nyilatkozta Florence. Fiatal lányként túl komolynak és szigorúnak találta a hivatalnokként dolgozó férfit, akit egy templomban ismert meg, ám aztán „hamar felengedett”.

Az évfordulót egyébként a pár három gyermeke, hat unokája és kilenc dédunokája körében ünnepelte. Arrowsmithné különben a hosszú élet titkát abban jelölte meg, hogy mindennap elfogyaszt egy korty whiskyt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!