Hírek

2005.06.20. 07:20

A világ legszebb női

Minden évben közzéteszik a férfiaknak szánt nemzetközi magazinban, az FHM-ben az év legjobb nőinek toplistáját.

Toronyi Attila

[caption id="" align="alignleft" width="125"] Évát a világörökség részének tartják
[/caption]Tavaly a sort Britney Spears vezette, a 2004-et megelőző években Halle Berry, Anna Kurnyikova, Jennifer Lopez volt a világelső. A gyengébbik nem legszebb és így legszexisebb képviselőinek idei listavezetője Angelina Jolie, aki korábban néhány trófeát már begyűjtött magának. Mögötte következik Christy Turlington topmodell; ő az alakját a jóga segítségével tartja karban. Abdullah jordán király felesége, Rania királyné a bronzérmes. A hölgy egyébként energiái jó részét jótékonysági alapítványokba öli. A negyedik és az ötödik helyen osztozik Sofia Coppola és Nigella Lawson. Előbbiről az a hír járja, hogy „apja lánya”, vagyis maholnap egyike lehet a nagy filmrendezőknek. Nigellát viszont nemcsak bájaiért emlegetik, brit honfitársai szakácskönyveit is dicsérik. Uma Thurman, akié a hatodik hely, maga mögé utasította Emanuelle Béartot (7), Kate Moss manökent (8), az indiai Aishwarya Rait (9). Érdekes hogy az egzotikus szépség idáig „süllyedt”, holott egy évig viselhette a világ szépségkirálynőjének koronáját. A szépek szépének tízes toplistáját Charlotte Casiraghi zárja, aki nem más, mint Caroline monacói hercegnő lánya.

Az FHM magyar nyelvű változata 2005-től a hazai szavazatokat tartja mérvadónak. Így a magyarországi voksok alapján a világ legjobb nője Horváth Éva, akit a magazin a „világörökség részének” tekint. Angelina Jolie viszont a világ 28 FHM-ének szavazatai alapján lett világelső.

Furcsa módon két éve egy biszexuális fiú is fölkerült a legszexisebb nők listájára. A német Daniel Kueblboeck egy tehetségkutató tévéshow-ban vált ismertté, ahol női ruhában énekelt szerelmesdalokat. Később bevallotta, hogy nem csak a show kedvéért húzott szoknyát. Biszexuálisnak tartja magát, és gyakran vágyik rá, hogy női ruhákba bújjon. Daniel annyira tetszett a közönségnek, hogy rajongói elhatározták: bejuttatják a világ legszebb női közé. Németországban az interneten is lehet szavazni. Daniel 2003-ban bekerült a százas listára, és a 84. helyen végzett. Többek közt olyan szépségeket is megelőzött, mint Anastacia vagy Danii Minogue.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!