Hírek

2005.04.07. 07:23

Míves darabok a Pocsék Áruk Fórumán

A fogyasztóvédelmi felügyelők tavaly a közterületeken 1969 árust ellenőriztek, és 1260 esetben állapítottak meg jogsértést. Ez az összes eset 64 százaléka. A legjellegzetesebb szabálytalanságok: az árakat nem tüntetik fel, nyugtát nem adnak, a termékeknek nincs minőségtanúsításuk, s nincs vásárlói tájékoztató sem. A habot a tortán a lefoglalt termékek jelentik, amelyekből Pocsék Áruk Fóruma néven a szaktárcánál kiállítást is rendeztek tegnap.

BAMA

A vásárokon lefoglalt „relikviák” között van házi készítésű fűszerpaprika, elektromos játék pisztoly, lézerfényt kibocsátó kulcstartó, tűzveszélyes mackó, jojó, karácsonyfafüzér, amely történetesen ráz, s még olvasószemüveg is. A felügyelőségek tavaly 2,5 millió forint értékű árukészletet tiltottak be. A közterületeken az engedély nélküli értékesítés többnyire szintén a települések jegyzőinek hallgatólagos beleegyezésével történik.
Bán K.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!