Hírek

2005.04.21. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Debrecen AUTÓMENTES NAP
A Föld napjához kapcsolódóan az MDF debreceni szervezete autómentes napot kezdeményez péntekre. A szervezet azt kéri, hogy április 22-én mindenki használjon tömegközlekedési eszközt. (szla)

Eger CSAPADÉKKÁROK
Heves megyében az április 18-19-én lezúdult jelentős, 60–80 milliméternyi csapadék több száz milliós károkat okozott a Mátraalján és Eger környékén. A víz a legnagyobb gondot Mátraderecskén, Gyöngyöspatán, Gyöngyösorosziban, Aba-sáron, Egerben, Ostoroson, Andornaktályán és Novajon okozta. (ss)

Balatonvilágos GYÁRELADÁS
Százmillió forintért hirdette meg értékesítésre az APEH a balatonvilágosi Traubi-üzemet. Adótartozás miatt írták ki a nyilvános pályázatot, a gyár e szerint 97 millió, a hozzá tartozó út 2,2 millió forintért vár vevőre. (szla)

Győr ISKOLAGONDOK
A szülők kétharmada él a szabad iskolaválasztással a leendő elsős gyerekek beíratásánál. Ennek az a következménye, hogy egyes iskolákban túljelentkezés, míg másokban hiány mutatkozik. A 2005–2006-os új tanévben mégsem zárnak be egyetlen iskolát sem, inkább átszervezik őket. (szla)

Kocsér BÜNTETÉS
A Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács visszavonta a községtől a 2003-ban belterületi útépítésre megítélt 25 millió forint állami támogatást. Azért, mert a pénzből nem a pályázatban megjelölt utak burkolására költöttek. Az önkormányzat pert indít a határozat ellen. (szla)

Nyíregyháza PÁLYÁZAT
Május hatodikáig lehet pályázni az önkormányzatnál a helyi társadalmi szervezeteknek már működő szolgáltatások és programok tárgyi feltételeinek fejlesztésére, kiadványkészítésre és továbbképzésre. (szla)

Békéscsaba SÉRTŐ REKLÁM
Állateledel-reklám okozott felháborodást a Békés megyei sertéstartók körében. A hirdetésben egymás mellett van a Magyar sonka és a Whiskas feliratú konzerv és öt macska áhítattal néz fel a macska-ételre. A Magyar Gazdák és Fogyasztók Önvédelmi Mozgalmának elnöke elmondta: miközben ömlik be külföldről a kétes eredetű húsféleség, még le is járatják a hazai portékát. (c)

Szigetvár JOGI VITA
Hatvanhatmilliós kötbért követel peres úton a szigetvári önkormányzat a DÉLVIÉP Rt.-től.  A cég a város szinte egészét érintő szennyvízberuházás kivitelezőjeként eddig több utcában nem végezte el a vállalt helyreállítási munkálatokat. (szla)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!