Hírek

2005.04.12. 08:42

Gyorsak a cottbusi magyarok

Cottbusban túlságosan gyorsak a magyarok. A német kisváros két magyar légiósa, Lőw Zsolt és Szélesi Zoltán átlagon felül hajtanak.

Szabó Tamás

A Bundesliga másodosztályában szereplő együttes a hét végén 2-1-re verte Triert. Lőw és Szélesi kiemelkedett a mezőnyből, előbbi kapufát, utóbbi gólt szerzett. Végighajtották a meccset, ám az edzőjük másnap mérsékeltebb tempót kért tőlük.

– A tréner félrehívott és azt kérte tőlünk, hogy vezessük lassabban az autónkat – mesélte Lőw. – A németek körülményesek az utakon, a magyar tempóhoz képest meglehetősen lassan vezetnek. A rendőr kollégák hívták fel az edzőt, hogy az utakon is gyorsan közlekedünk. Szóljon nekünk, hogy próbáljunk alkalmazkodni az itteni viszonyokhoz. A Trier-mérkőzést követő edzésen Szélesi újabb győztes gólt szerzett. A magyar védő Lőwvel játszott egy csapatban, s újfent 2-1-re nyertek. A két magyar Cottbus külkerületében, kertvárosában lakik, ez a város legszebb része. Beljebb nem sok minden változott, mindöszsze annyi, hogy eltűntek a falakról Honecker képei.

Jól érzik magukat idegenben az egykori újpestiek

Pénteken kapásból szereztem gólt, most hasonló körülmények között lőttem a jobb sarokba. Pörgős edzés volt, a török légiós, Sahin keményen játszott, nekem és Zsoltnak is odalépett, szerencsére komolyabb nem történt. Jóban vagyunk vele, de ezúttal kicsit „megkóstolt” minket – mondta Szélesi Zoltán.

Néhány éve Miriuta volt a közvetlen szomszédom. Mögöttem lakott Vincze Ottó és Sebők Vili. Jól éreztük magunkat, remek társaság volt. Most Szélesi Zoli egy utcával arrébb lakik, vele találkozom a legtöbbször. Jóban vagyunk, egyébként korábban Újpesten is már együtt játszottunk – mondta Lőw Zsolt.

Tököli Attila bajban

A Bundesliga másodosztályában szereplő 1. FC Köln edzője, Huub Stevens Tököli Attila edzésmunkájával nem volt elégedett. A magyar csatár szerinte a tréningeken félgőzzel teljesített. Stevens sem kegyelmezett. Korábban is akadt már gondja Tökölivel, leküldte a pályáról, s kitette a keretből. Sorsa egyelőre bizonytalan.

Néhány éve Miriuta volt a közvetlen szomszédom. Mögöttem lakott Vincze Ottó és Sebők Vili. Jól éreztük magunkat, remek társaság volt. Most Szélesi Zoli egy utcával arrébb lakik, vele találkozom a legtöbbször. Jóban vagyunk, egyébként korábban

Újpesten is már együtt játszottunk – mondta Lőw Zsolt.

Tököli Attila bajban

A Bundesliga másodosztályában szereplő 1. FC Köln edzője, Huub Stevens Tököli Attila edzésmunkájával nem volt elégedett. A magyar csatár szerinte a tréningeken félgőzzel teljesített. Stevens sem kegyelmezett. Korábban is akadt már gondja Tökölivel, leküldte a pályáról, s kitette a keretből. Sorsa egyelőre bizonytalan. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!