Hírek

2005.04.09. 00:00

Elintéztük: kijavították a dőlt korlátot

Zsidai P.

[caption id="" align="alignleft" width="298"] Tegnap már biztonságban voltak a turisták: elkészült a Duna-parti korlát
[/caption]A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. felszólítását követően kijavították a Vigadó tér Duna-parti korlátját. Már sokkal stabilabb, a meder felé való behajlása megszűnt. A rozsdásodó csőszerkezet kimozdult lábazatához hat ponton betonvasat hegeszetettek.

Az életveszélyes korlátra a Reggel hívta fel a figyelmet. Egynapos nyomozás után sem sikerült kideríteni, kihez tartozik. Végül a Városháza is bekeményített, és megállapította, a Mahart Passnave feladata lenne a karbantartás. Ezt megelőzően Kovács Zoltán ügyvezető igazgató lapunknak cáfolta, hogy ők felelnének a korlátért. Sőt, maga rendelt vizsgálatot, hogy kiderüljön, ki a karbantartó. Az ügyvezetőt többször hívtuk tegnap, de elérhetetlennek bizonyult.

Budapest várostervezési bizottságának elnöke lapunknak megígérte, utána fog nézni, hogyan lehetne biztonságossá tenni a rakpartot. Endrédy István is indokoltnak tartja, hogy a turisták által látogatott partszakaszon végig korlátot helyezzenek el. Ugyanis most még van olyan terület, ahol rossz sincs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!