Hírek

2005.03.25. 00:00

Röviden

BAMA

Kohl Stasi-aktái
Két iratrendezőt megtöltő, körülbelül ezeroldalnyi iratot szabadított fel a zárolt anyagok közül az egykori keletnémet állambiztonsági minisztérium (Stasi) megmaradt adathordozóit gondozó intézmény. Kohl hozzájárult az anyag közrebocsátásához, miután évekig tartó csatározás után maga is betekintett az iratokba.

Londoni vita
Ismét fellángolt a belpolitikai vita csütörtökön Nagy-Britanniában arról, hogy törvényes volt-e a brit katonai beavatkozás Irakban. Egy belső leirat szerint az angol-walesi főügyész saját korábbi véleményét is módosítva minősítette annak idején legálisnak a háborút. Lord Gold-smith törvényesnek ítélte a katonai beavatkozást.

Büntetés Sorosnak
Egy párizsi fellebbviteli bíróság jóváhagyta a Soros György ellen a Société Générale nevű bankkal kapcsolatos bennfentes kereskedés miatt 2002 decemberében hozott büntetést. A nem jogerős ítélet szerint az 1988-ban lebonyolított üzletért Sorosnak 2,2 millió euró, több mint félmilliárd forintnak megfelelő bírságot kell megfizetnie.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!