Hírek

2005.03.24. 07:27

Óriási árzuhanással terjednek a DVD-k

B. M.

Néhány év alatt a semmiből érkezve a háztartások 22 százalékába jutottak el DVD-lejátszók, miközben néhány hagyományos szórakoztató elektronikai készüléket egyre ritkábban használnak. A Gfk Hungária Piackutató Intézet legfrissebb adatai szerint a tavalyi év 11 hónapjában a legkorszerűbb digitális termékek óriási, 35 százalékot is elérő árzuhanása segítette terjedésüket. Színes tévékből már inkább a második készüléket vásároljuk, a háztartások egyharmadában legalább két tévét használnak.
A plazmatévé továbbra is kevesek kiváltsága. Kevésbé kedveltek a hagyományos magnók és rádiók, a videók esetében még inkább egy helyben topogásról beszélnek a kutatást végző szakemberek. A nyaralást megörökítő videokamerák elterjedtsége meglepően alacsony: 10 százalék.
Házimoziból szintén kevés van egyelőre: nyolcszázaléknyian birtoklunk ilyet, igaz, ez egy év alatt négyszeres növekedés.
A szórakoztató berendezések piaca a korábbi évekéhez képest kissé megtorpant, két számjegyű bővülés után 2004-ben mindössze hat százalékot mértek. Ebben nagy része van annak, hogy a háztartások jelentős része lakáshitelt  törlesztett. A visszaesés másik oka az, hogy az elektronikai berendezések árai tavaly alig csökkentek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!