Hírek

2005.03.12. 07:42

Kuncogó halott az ágy alatt

– A szüleim azt mondták, mielőtt színésznőnek állsz, legyen egy normális diplomád – meséli Simon M. Edina. – Így kerültem a nyíregyházi Bessenyi György Tanárképző Főiskolára. Az álmomat végig nem adtam fel. Pedig, mire végeztem, a tanári pályát is megszerettem.

Parcsami Gábor

A színművészeti egyetemre azonban már hiába jelentkeztem, mivel közben túlkoros lettem. Ezért választottam a Shakespeare Színművészeti Akadémiát, ahol véleményem szerint mindent megtanulhattam, amit az egyetemen lehet.
Edinát a Vidám Színpadon a ma esti Mennyből a hulla című bűnügyi komédiában Elisaként láthatjuk. – Csupán pár mondatos szerepem van ebben a játékban – mondja. – Több időt töltök az ágy alatt hullaként, mint a színpadon. Ennek ellenére ez az egyik kedvencem. Jókat kuncogok ott az ágy alatt a kollégák játékán.
A művésznőt még láthatjuk a Holdvilág Kamara Színházban A kör négyszögesítése című darabban és a Budaörsi Játékszínben, a Két kicsi hódban.
– Öt kolléganőmmel tervezünk egy műsort, amelyet nyáron szeretnénk több városban bemutatni – avat be. – Az előadásban mindegyikünk egy-egy női jellemet mutat be. Műsorunk címe elég pikáns: Öt bugyi.
Az elmúlt évekhez hasonlóan, Edina idén nyáron is az Oktogon Tánciskolában tölti ideje nagy részét. – Színészmesterséget tanítok – mondja. – Ilyenkor mindkét hivatásomat tudom hasznosítani, egyszerre lehetek színész és tanár. Vallom, hogy mindkettőnél a legfontosabb, hogy szeretettel csináljam.

Simon M. Edina

Hajdúnánás, 1974. augusztus 30.

1997: nyíregyházi Bessenyi György Tanárképző Főiskola

2003: Shakespeare Színművészeti Akadémia, majd Vidám Színpad

2004-től szabadúszó

Főbb szerepek: Adél (Üvegcipő), Gertrudis (Hamlet), Elise (A fösvény), Tánya (A kör négyszögesítése)

1997: nyíregyházi Bessenyi György Tanárképző Főiskola

2003: Shakespeare Színművészeti Akadémia, majd Vidám Színpad

2004-től szabadúszó

Főbb szerepek: Adél (Üvegcipő), Gertrudis (Hamlet), Elise (A fösvény), Tánya (A kör négyszögesítése) -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!