Hírek

2005.03.02. 00:00

Ki kit gyűlöl a királyi családban?

Gyulay Zoltán

Civakodások, sértődések minden jobb családban előfordulnak. A londoni Daily Mirror összeállítása szerint nincs ez másként a brit királyi famíliában sem. Sőt. Ha föltesszük a kérdést, ki kit gyűlöl,két szóval is felelhetnénk: mindenki mindenkit.

Nehéz kifürkészni az alapvető okokat. Tény, hogy a tekintélyelvű uralkodóházban a fő – és utolsó – szó II. Erzsébetet (78) illeti. Ennek következtében természetesen neki van a legtöbb haragosa is.[caption id="" align="alignright" width="110"] Károly Herceg
[/caption] Azzal, hogy engedélyez vagy nem engedélyez a család valamely tagjának bizonyos dolgokat, könnyen megbánthatja az illetőt. Ő szabja meg a jövedelmeket, járul hozzá külföldi utakhoz, párkapcsolatokat szakít széjjel, vagy éppenséggel kegyes hozzájárulását adja a frigyhez – valamint összeszorított foggal az esetleges válásokhoz is.

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Vilmos Herceg
[/caption]Erzsébet nem óhajt részt venni fia, a trónörökös polgári esküvőjén Camillával (57), már ha valóban megtartják, még a tévéközvetítést is megtiltotta. Harry unokája (20) pedig botrányt okozott azzal, hogy náci jelmezben jelent meg egy bulin, és az apa, Károly (56) még a Dél-Afrikában élő barátnőjétől is eltiltotta a fiút. A szakítást visszacsinálták, de Chelsy Davy (19) nem lehet jelen az esküvőn Harry herceg hivatalos kísérőjeként.

Többről van itt szó, mint pénzről és hatalomról, bár Károly esetében a több évtizedes trónörökösség lassan már kezd inkább teherré válni. Nem beszél róla nyíltan, de nem bánná, ha anyja végre lemondana a javára. Néhány esztendővel ezelőtt a brit közvélemény már ezen az állásponton volt, de akkor még élt Diana (†36).

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Harry Herceg
[/caption]A walesi hercegnőt ugyan soha nem fogadta be az udvar, de elismerte, hogy kisugárzása, kedves egyénisége jótékonyan hat az ő képmásukra is. Egészen addig, amíg Diana ki nem tálalt. Akkor már terhessé vált a Windsor-ház számára.

Károly Edward ellen

A trónörökös, Károly becsmérelte öccsét, Edwardot a Vilmosról 2001-ben készült film miatt. Edward viszont kifogásolja, hogy Károly nem vett részt a film pénzelésében.

Károly a királynő ellen

Előbb polgári házasságra kényszeríti Károlyt és Camillát, majd el sem akar menni rá, utóbb pedig már a tévéközvetítést sem engedi. Károlynak a trónjába kerülhet a frigy, úgy érzi, édesanyja elárulta őt.

Károly Fülöp ellen

Csak évtizedek múltával bocsátotta meg Károly az apjának, Fülöpnek, hogy Skóciába, a szigorúságáról ismert gordonstouni elitkollégiumba küldte. Azt azonban nem feledi, hogy rákényszerítette a házasságra Dianával.

A királynő Camilla ellen

Fölbosszantotta magát, hogy Károly megcsalta Camillával Dianát. Camillát „borzalmas nőnek” nevezte, akivel nem tud mit kezdeni.

Anna Camilla ellen

Camilla elhalászta Anna hercegnő, a királynő húga orra elől Andrew Parker Bowlest, hozzáment feleségül, majd megcsalta. Anna ettől függetlenül is gyűlöli Camillát, mint a pestist.

Fülöp András ellen

II. Erzsébet férje, Fülöp a fia szemére veti a laza életfelfogást. Ahelyett, hogy a golfpályán javítaná a teljesítményét, inkább az udvari kötelességeinek kellene eleget tennie. András gyűlöli az apját, mert nem engedi játszani az exkluzív balmorali golfpályán, s mert volt feleségével, Fergie-vel félvállról beszélt.

Fülöp Edward ellen

Fülöp (83) elpuhult fia, Edward 1987-ben megszakította tengerésztiszti tanulmányait. Ezért az apa – maga is tengernagy – megpofozta a fiát.

Harry Camilla ellen

Nem tudja Camillának megbocsátani, hogy édesanyját, Dianát boldogtalanná tette. Ellenzi a házasságot, és kerüli a kapcsolatot leendő mostohaanyjával.

Fergie Károly ellen

Sarah Ferguson soha nem bocsátotta meg Károlynak, ahogy Dianával viselkedett. Tudja, hogy barátnője sokat szenvedett a férj Camillához fűződő kapcsolata miatt.

Vilmos Edward ellen

A nagybácsi, Edward (40) televíziós cége kamerával követte a fiút az egyetemre. Egy bizalmasa szerint Edward olajágat is nyújthatna, Vilmos azzal is elagyabugyálná.

Harry Edward ellen

Mérges nagybátyjára, Edwardra, Károly öccsére, mert pénzelte azt a filmet, amelyben Harryt „fölösleges örökségnek” nevezte.

Fergie András ellen

Lenézi elvált férjét, Andrást (43), Károly öcscsét, mert nem tudott ellenállni szüleinek. A karácsonyt a királyi pár együtt köszöntötte Fergie (45) lányaival, Beatrice-szel és Eugenie-vel, de őnélküle.

András Edward ellen

A sikeres tengerésztiszt, András, Károly öccse nem hiszi, hogy találna közöset elpuhult testvérével. Edward féltékeny András sikereire.

Anna András ellen

A királynő húga, Anna (53) gyűlöli bátyját, Andrást, mert Fergie-t

a családba hozta. Irigy kiegyensúlyozott életére is, miközben ő szorgalmasan teljesíti udvari kötelességeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!