Hírek

2005.03.10. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Miskolc ÁLBOR Tizenkilenc hektoliternyi bort foglaltak le a fináncok a közelmúltban egy miskolci forgalmazónál, mert a bor nem látott szőlőt. Az álbor az Országos Borminősítő Intézet (OBI) egyik rutinellenőrzésén bukott le. (szla)

Békéscsaba MEGSEMMISÍTVE Békéscsabán ma megsemmisítették a 2004. december 5-ei országos ügydöntő népszavazás során keletkezett szavazólapokat és választási iratokat. A Békés Megyei Területi Választási Iroda idén is központilag végezte a dokumentumok szabályszerű megsemmisítését. Közel 2 tonna iratot daráltak be a Poparecz Bt. telephelyén. (mk)

Kiskőrös BORVERSENY A helyi István Borház ad otthont március 11-én a X. Jubelumi Kadarka Nemzetközi Nagydíjnak. A vörösbor-verseny célja a Kadarka borok régi, kissé elfeledett, de igen jó hírnevének megőrzése. (szla)

Debrecen EGYETEMI GONDOK Huszonnyolc dolgozó egzisztenciája nincs biztosítva, de a hallgatók számára változatlanul gondoskodnak a színvonalas képzésről, az egyetemen az oktatás nem omlik össze. Az egyeztetések a munkaadói fél és a dolgozói szakszervezetek között tovább folynak. (szla)

Pécs ADÓHOZZÁJÁRULÁS Országosan száz forint adóbevételből két forintnyi keletkezik Baranyában, a megye adózói összesen 103,9 milliárd forintos nettó bevétellel járultak a költségvetéshez, ismertette Kesjár János a legutóbbi adóév mutatóit azon az APEH tájékoztatón, amelyen az aktuális teendőkre is felhívták a figyelmet. (ke)
 
Szombathely PELIKÁN-HÁZ Egy szombathelyi vállalkozás tulajdonába került műemléképület csupán az építési engedélyre vár. Milliárdos nagyságrendű beruházással várhatóan egy éven belül elkészülnek. (szla)

Kaposvár VIZSGAKÖZPONT Az Egységes Európai Gazdasági Oklevél (EBCL) egyik vidéki vizsgaközpontja lett a Nosz-lopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskola. Az EBCL-ismeretekből rendezett versenyen országos első, harmadik és hetedik helyezést értek el  a noszlopys diákok. (szla)

Tiszaszalka árvízvédelem a Tiszán esetlegesen kialakuló áradás elhárítására tartottak védelmi gyakorlatot. Az akcióban 32 településről öszszesen 850 embert mozgósítottak, s bemutatkozott hat új árvízvédelmi csoport is. (szla)

Zalaegerszeg BEFEKTETÉS Tulajdonosváltás előtt a Zalahús Rt. Az rt. piacait megőrizve talpon marad. Ezt és a veszteséges állapot megelőzését szolgálja egy tőkeerős magyar szakmai befektetővel rövidesen aláírandó szerződés. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!