Hírek

2005.03.03. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Adók
Kipostázták az idei adófizetési értesítőket. Az adót két részletben március 15-ig, illetve szeptember 15-ig kell postára adni. (kg)

II. kerület Zajvédelem
Március 1-jével életbe lépett a kerületi zajrendelet. (kg)
 
III. kerület Fórum
Társasházi közös képviselőknek tart fórumot Tarlós István polgármester március 9-én 17 órakor az Óbudai Művelődési Központban. (kg)

IV. kerület MEGSZAVAZTÁK
Többségi szavazatokkal elfogadta a 2005. évi költségvetést a képviselő-testület. A szocialista ellenzék módosító javaslatokat nem terjesztett elő. (nvzs)

V. kerület SZOCIÁLIS BOLTOK
A hónap végére megnyílik a Nádor utcai és a Molnár utcai szociális bolt. (rv)

VI. kerület ÜZLETI PINCÉK
A hetven centiméterrel a terepszint alatti helyiségekre a törvényben biztosított adómentesség vonatkozik. Az önkormányzat már nem ad engedményt. (rv)

VII. kerület SZÜLŐHÁBORÚ
Semleges helyet és szakszerű segítségét ad az Erzsébetvárosi Nevelési Tanácsadó az elvált szülők és gyermekeik közti kapcsolattartáshoz. (rv)

VIII. kerület Felsőoktatás
A hallgatói intézményértékelés módszerét is megvitatták a Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ tegnapi tanácskozásán. (vs)

IX. kerület Költöznek
Megkezdte a költözést a Művészetek Palotájába a Nemzeti Táncszínház. (vs)

X. kerület környezet
A Szent László Általános Iskola környezetszépítő pályázatot hirdetett. A pályázók részvételüket május 6-ig jelezhetik. (vs)

XI. kerület Szabadalmi tanácskozás
A számítógépen megvalósított találmányok szabadalmazásának hatásairól tartanak konferenciát ma a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Magyar tudósok körútján lévő épületében. (ka)

XII. kerület Gyermekvilág
Az óvodások életéből ellesett pillanatok láthatók az óvodapedagógusok fotókiállításán. A tárlat mától a hegyvidéki polgármesteri hivatal Folyosó Galériájában tekinthető meg. (ka)

XIII. kerület TÁMOGATÁS
A kerület Testneveléséért és Sportjáért Közalapítvány pályázatot hirdetett a sportegyesületek nevelő tevékenységének elősegítésére. Jelentkezni március végéig lehet. (nvzs)

XIV. kerület NYELVLECKE
Háromszázan jelentkeztek a Fidesz zuglói csoportja által meghirdetett ingyenes angol nyelvtanfolyamra. (nvzs)

XV. kerület Fórum
Március 22-én, este öt órától a lakók is elmondhatják véleményüket Rákospalota központjának szabályozási tervéről. Az önkormányzat szeretettel várja a kerület érdeklődő polgárait. (pat)

XVI. kerület Segítség
A Nagycsaládosok Országos Egyesületének önkéntesei ingyenesen nyújtanak a kisgyermekeseknek nevelésben és életvitelben otthonukban segítséget. Az érdeklődni hétköznaponta munkaidőben az egyesületnél lehet. (pat)

XVII. kerület Felvételi
A Hősök terei iskola felvételt hirdet matematika tagozatra a 2005-2006-os tanévre. Az ötödikesek május 31-ig jelentkezését május 31-ig várják. (pat)

XVIII. kerület FESZTIVÁL
Immár hagyományként, az idén is lesz Ifjúsági Művészeti Fesztivál Pestszentlőrincen és Pestszentimrén. A programokat március 31-je és május 1-je között megrendezik a kerület szinte valamennyi művelődési intézményében. (vz)

XIX. kerület FÉNYKÉP
Kispestet bemutató fotókiállítás anyagához várnak kölcsönbe fényképet. A tárlat célja a városrész multjának és jelenének minél részletesebb bemutatása. A kiállítás után mindenki visszakapja a fotókat. A bemutatásra érdemesnek tartott képeket az Üllői úti könyvtárban és a Vöröskereszt dél-pesti szerveztének irodájában várják. (vz)

XX. kerület Emlékest
A közelmúltban elhunyt színművész, Bubik István emlékére estet rendeznek a Csili Művelődési Házban. A március 14-i műsor bevételét a művész családnak adják át. (vz)

XXI. kerület Ünnepi készülődés
Ülését tartott az 1956-os forradalom jubileumát előkészítő emlékbizottság. Áttekintették a programjavaslatokat, és munkabizottságokat hoztak létre az ünnepségek zavartalan lebonyolításának érdekében. (vcs)

XXII. kerület KÖLTÖZÉS
Az önkormányzat egészségügyi irodája, valamint a környezetvédelmi feladatokat ellátó munkatársak március 16-tól új helyszínen várják az ügyfeleket. A Duna utca 1–3. szám (Pajzs 07 Rt. székháza) alatti épületben tartják majd félfogadást. (vcs)

XXIII. kerület Egyszerűsítés
Átszervezték a népjóléti osztály feladatellátását. Ügyintézők között felosztották az utcákat, így a portán elegendő megmondani, ki melyik utcából érkezett, és azonnal az illetékes ügyintézőhöz irányítják. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!