Hírek

2005.03.30. 00:00

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Szépülő parkok

A fővárosi kertészet idén százhetvennégymillió forintot költ az Európa Liget, százharmincmilliót a tabáni sétautak rendbetételére. A Vérmezőn ötvenmilliós költséggel új öntözőhálózatot alakítanak ki. (kg)

II. kerület Fejlesztés

Ülést tart a fejlesztési bizottság ma délután a Polgármesteri Hivatalban. A tanácskozáson többek között az IBS – Nemzetközi Üzleti Főiskola épületeinek és területének ingatlanfejlesztési tervéről lesz szó. (kg)

III. kerület Beszámoló

A képviselő-testület mai ülésén Markó Attila kerületi rendőrkapitány számol be a rendőrség tavalyi munkájának eredményeiről. (kg)

IV. kerület JELZŐLÁMPA

A Káposztásmegyeri Településrészi Önkormányzat felkérte a polgármestert, hogy intézkedjék a Homoktövis utca és a Megyeri út kereszteződésében egy jelzőlámparendszer kialakítása érdekében a 122-es autóbusz útvonal-módosítása miatt. (nvzs)

V. kerület KÖNYVBARÁTOK

Ma délután 3 órakor nyitja meg ünnepélyesen Konrád György író az Alexandra Könyvesházat. A Nyugati tér 7-ben lévő új üzlet megnyitóján köszöntőt mond Steiner Pál, az V. kerület polgármestere. (rv)

VI. kerület FAÜLTETÉS

Az Andrássy úton kertészek dolgoznak. Ezért időszakosan és szakaszosan lezárják a szervizutat, és a főpályán is sávlezárások lesznek. (rv)

VII. kerület ÚJ UTAK

A Dohány utca Erzsébet körút és Dózsa György út közti szakaszát, valamint az István utcát tervezik felújítani 2007-ben. Molnár István képviselő várja a javaslatokat más kerületi útszakaszok kijavítására. (rv)

VIII. kerület ÚTVONALTISZTÍTÁS

Az önkormányzat közhasznú szolgálatának dolgozói napi terv szerint végzik útvonalés közterület-tisztítási munkájukat. (dná)

IX. kerület MŰKÖDIK A KERÜLET

A Fidesz és az MSZP is azt állítja, szakmai kérdésként kezel minden napirendre kerülő pontot. A városrész tehát működőképes – közölte Dr. Gegesy Ferenc (SZDSZ) polgármester. (dná)

X. kerület ÜLÉS

Múlt heti ülésén az önkormányzat által 2004ben lefolytatott közbeszerzési eljárásokról is tanácskozott a képviselő-testület. (dná)

XI. kerület Festőklub

Az újonnan indult Picassoklub tagjai szívesen várják festőtársaikat szerda este a Fővárosi Művelődési Házba. (ka)

XII. kerület Tüdőszűrés

Ezen a héten a Brassai Sámuel utca, Breznó lépcső, Budakeszi út, Bükkös út és Bürök utca lakóit vizsgálják a Petényi közben lévő tüdőszűrő állomáson. (ka)

XIII. kerület VÁROSKÉP

Az épülettervek véleményezésére létrehozott tervtanács beszámolt a képviselő-testületnek eddigi tevékenységéről. Észrevételeik többségében az építménymagasság csökkentésére, gépkocsiparkolók számának növelésére, valamint a zöldterületek kialakítására irányultak. (nvzs)

XIV. kerület SEGÉLY

Jótékonysági koncertet ad a norvég Toneheimi Zeneművészeti Főiskola nagyénekkara a leégett zuglói domonkos templom felújítása érdekében április 21-én, csütörtökön, az esti mise után. A kórus létszáma miatt a terézvárosi katolikus templomban (Nagymező utca és Király utca sarok) tartják a koncertet. (nvzs)

XV. kerület Vége a javításnak

Rákospalotán, a Dembinszy utca és a Rákos út kereszteződésében kijavították az útburkolatot. (zsip)

XVI. kerület Lakossági fórum

Az MSZP kerületi szervezete lakossági fórumot rendezett a kerületi nagy beruházásokról. Szóba került a sportcentrum, a szakrendelő ügye is. (zsip)

XVII. kerület Új mozgalom

Az MSZP helyi szervezete megalakítja a Sikeres XVII. kerületért Társaságot. A kezdeményezés a Hiller István által meghirdetett mozgalom része. (zsip)

XVIII. kerület VÁLLALKOZÓK

Adókedvezményt kapnak azok a vállalkozások, amelyek új munkaerőt alkalmaznak. Az induló vállalkozások pedig ingyen vagy kedvezményes bérleti díjért juthatnak üzlethelyiséghez. (vz)

XIX. kerület ISKOLA

A tetőtér beépítésével bővítenék a Waldorf iskolát. Az önkormányzat kezességet vállal a beruházáshoz szükséges hitelfelvételért. Az intézményben óvoda, általános iskola, gimnázium és alapfokú művészeti oktatás is működik. (vz)

XX. kerület ÖRÖKBEFOGADÁS

Pesterzsébet is csatlakozott a Srí Lanka-i árvákat örökbefogadó akcióhoz. A kerület egy évig vállalja tíz thaiföldi gyermek étkeztetésének támogatását 360 ezer forintért. (vz)

XXI. kerület KÖLTSÉGVETÉS

Felkerült Csepel idei évi költségvetése az internetre (www. csepel.hu), ahonnan bárki letöltheti a teljes dokumentumot. (vcs)

XXII. kerület IDŐPONTVÁLTOZÁS

Az okmány- és ügyfélszolgálati iroda április 1-jétől csütörtökönként 8-tól 12 óráig tart ügyfélfogadást. (vcs)

XXIII. kerület VILÁGNAP

A színházi világnap alkalmából a Teltház Színház előadását tekinthetik meg a Táncsics Művelődési Házban, valamint egy Kabos Gyula-filmet és bábtörténeti kiállítást láthatnak az érdeklődők április 1-jén. (vcs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!