Hírek

2005.03.30. 00:00

Bombát próbált ki az ózdi kereskedés felrobbantója?

Szemán L.

Továbbra sincs válasz arra, hogy miért robbantották fel vasárnap hajnalban az ózdi Nemzetőr utcában a garázsból kialakított autókereskedést. A középkorú tulajdonos kapcsolatainak vizsgálata során semmi sem utalt arra, hogy adósságai volnának, vagy üzleti vitába keveredett volna valakivel. A város lakói is tisztességes embernek tartják a férfit, aki kisvállalkozásából tartja el családját.
A tulajdonos azt mondta a Reggelnek, hogy semmilyen előzménye nem volt a merényletnek. Szakértőnk szerint a robbanás okozta rombolás 10–15 dekagrammnyi plasztik robbanóanyagot feltételez. Elképzelhető, hogy a merénylő próbaképpen robbantott, vagy csak elmeháborodott. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság magához vonta a vizsgálatot, és különleges csoportot állítottak fel. Kökényesi Antal megyei főkapitány 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!