Hírek

2005.02.08. 00:00

Válaszolt a polgármester a pártelnöki nyilatkozatra

Nagy V. Zs.

Félmondatos megjegyzéssel bírálta a Zuglói Vagyonkezelő Rt.-t Rátonyi Gábor kerületi polgármester a Reggel egy nemrég megjelent interjújában. Állítását lapunkon keresztül Szücs István, a vagyonkezelő rt. kirendeltségvezetője, önkormányzati képviselő valótlannak nevezte. A polgármester lapunknak kifejtette, mit értett azalatt, hogy a Zuglói Vagyonkezelő Rt. „csak viszi a pénzt”.

– Egy gazdasági vállalkozásnak nyereséget kell termelnie. Ezzel szemben főtevékenységként az önkormányzati tulajdonokat kezeli a részvénytársaság. A költségvetésük egyensúlyi állapotát az önkormányzati vagyon eladásából tudják fenntartani. Bevételeik elsősorban az üzlethelyiségek eladásából származnak, holott épp ezek bérbeadásából lehetne hosszú távon haszont szerezni – mondta Rátonyi. Lakásokat viszont keveset adnak el; ezek fenntartása jelentős összegeket emészt fel. Szerinte elfogadhatatlan, hogy az rt. igazgatóságában egyetlen ellenzéki képviselő sincs jelen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!