Hírek

2005.02.07. 00:00

Úri muri magyar módra

Gina Lollobrigidának nem voltak különleges elvárásai. Mindössze annyit kért, ne legyen illatos virág az asztalon. A bál olyan volt, mint egy üzleti tárgyalás.

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignleft" width="304"] Gina Lollobrigida köszöntötte a tizedik Operabál résztvevőit, majd Bárándy Györggyel eltáncolta a nyitó keringőt
[/caption]– Harmadszor vagyok Magyarországon és remélem, hogy nem ez az utolsó alkalom! Ezekkel a szavakkal nyitotta meg Gina Lollobrigida a tizedik Operabált. Majd az est fénypontja volt, amikor Bárándy Györggyel karöltve eljárta a nyitó keringőt. A szmokingos férfiak és a szivárvány minden színében pompázó partnereik követték a dívát a táncba, de senki nem tudott a közelébe férkőzni. Ám legalább elmondhatták, hogy egy helyiségben mulattak Lollóval.

A keringőzés egyébként sem tartozik a magyarok erősségei közé, derült ki az estélyek estélyén. Az előtérben berendezett kis tánctéren felcsendülő swing ritmusára már látványosabban mozogtak a csípők. Már amennyire a szűk, láthatóan légzési nehézségeket okozó báli ruhák engedték.

Legoldottabb a dohányfüstös, sátortetős erkélyen volt a hangulat. Ott már lehetett magyar szót is hallani. Részvényekről, beruházásokról, üzletről folyt többnyire a társalgás. Arról, amiről a bál is. A díszlet azonban elragadó volt: bordó bársonyszőnyeg, fenséges étkek és koktélok, büszkeségtől sugárzó emberek.

Ötvenezret fizettek

A nyitó keringőt ezúttal 48 pár táncolta el. A fiúk közül harmincnégyen a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem hallgatói. A lányokat mintegy száz jelentkező közül válogatták ki. 18–25 év közötti életkor és némi tánctudás volt a feltétel.

– Három hónapon keresztül hetente kétszer próbáltunk. Keringőt és számos más táncot is tanítottak. Mindezért ötvenezer forintot kellett fizetnünk – mondta Faragó Balázs (23), aki már ötödik éve táncol az Operabálon.

Még szék sem járt

A páholyos, ötfogásos vacsorára a jegyek 900 euróba, azaz 280 ezer forintba kerültek. A vacsorás, különtermi jegyekért 400 eurót, azaz 125 ezer forintot kellett fizetni. Lehetőség volt még 200 eurós, azaz 62500 forintos úgynevezett sétálójegyek vásárlására is. Ez a műsor megtekintésére jogosított, helyfoglalás nélkül, korlátlan italfogyasztással. A bálon nyolc zenekar lépett fel 300 ezer–1,5 millió forintos honoráriumért. Az Operaházban ötven kísérő segítette az eligazodást. A 2500 forintos tombola-jegyek bevételét a táncművészet támogatására fordítják.

Szinetár Miklós, az Operaház igazgatója

Nagyon örülünk, hogy az elmúlt tíz évben polgárjogot nyert a budapesti Operabál is. Megértették az emberek a jelentőségét, és kihívásnak tekintik, hogy részt vegyenek rajta. Ez a rendezvény egy karrier csúcsát jelentheti. Jelentős társadalmi esemény.

 

 

 

 

 

Vágó István műsorvezető

Nem vagyok bálozós típus, nem igazán szeretek táncolni. Ennek a rendezvénynek pedig egyáltalán nincs tétje számomra. Ez inkább üzleti, mint társadalmi esemény. De azért izgalmas, mert különleges,
nem mindennapi a helyszín és a díszlet.

 

 

 

 

 

Bárándy Péter jogász

Az első bálon még frottír- zoknit húztak és piros csokornyakkendőt kötöttek a vendégek a szmokinghoz és a frakkhoz. Előfordult, hogy kergetőztek az asztalok körül. Mára ez megszűnt, elegáns estéllyé nőtte ki magát. Már nem feszengenek a résztvevők.

 

 

 

 

 

Pély Barnabás zenész

Egy buli azért jobb ennél a bálnál. Azt azonban nagyon élvezem, hogy olyan emberekkel találkozhatom és válthatok szót, akikkel már régóta szerettem volna. Egy kicsit feszültek az emberek, mert nem szokták meg az ilyen eseményeket.

annyit kért, ne legyen illatos virág az asztalon. A bál olyan volt, mint

egy üzleti tárgyalás. Tóth Tímea -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!