Hírek

2005.02.22. 00:00

Siker négy év után

Denver - 21 év után adott otthont az összecsapásnak, melyre százezer látogató érkezett. Az esemény 30 millió dolláros bevételt hozott.

Schiller Zsolt

Amerikai szokás szerint hatalmas show előzte meg a nagy mérkőzést, a Destiny’s Child zenélt, de szerepet kapott a múlt kosaras kedvencei közül Magic Johnson, David Robinson, Julius Erving, az igen meghízott Charles Barkley és Bill Russell is.

Az amerikai himnuszt egyenruhás kórus, míg a kanadait a Grammy-díjas Tamia, a keletieknél pályára lépő Grant Hill felesége adta elő. Akadt még családi vonatkozása a gálának: Keleten Vince Carter, a másik oldalon unokatestvére, Tracy McGrady remekelt. A gálán éppen ő dobta az első kosarat – rögtön triplát. Nem sokkal később a 213 centis óriás, Tim Duncan is beszórt egy hármast. S persze sorra jöttek a zsákolások is. A második negyed közepén 42-29-re vezetett a Nyugat, egy időkérés után 23-3-as rohamot produkáltak Iversonék és 61-59-cel zárták a félidőt.

A záróperiódusban mínusz 11 után Kobe Bryant fél perc alatt dobott két triplát, adott egy légi passzt Stoudemire-nek és megint szoros lett a csata (112-107). Majd a keletiek egy újabb időkérés után eldöntötték a meccset (125-115). Az MVP-díjat Allen Iverson kapta meg, 2001 után másodszor pályafutása során.

Smith: százas

A tripladobóknál az újoncmeccsen hét hármast dobó Kyle Korver 18 ponttal kezdett, Richardson eggyel tovább jutott, méghozzá úgy, hogy homállyal kezdett, de utolsó kilenc kísérlete hibátlan volt! A címvédő Lenard 17 pontot gyűjtött. A zsákolóktól hiányzott Vince Carter és LeBron James is. Az atlantai Josh Smith és a phoenixi Amaré Stoudemire így is parádézott. Utóbbi a palánkra dobta a labdát, klubtársa, Steve Nash visszafejelte a lepattanót, s a feladó behúzta a gyűrűbe. Nash passzolt lábbal is, az is hasonlóan végződött. De Smith felülmúlta! Átugrotta széken ülő társát, úgy zsákolt, a döntőben pedig a maximális 100 pontot kapta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!