Hírek

2005.02.07. 05:54

Politikusok-Magánügyek

BAMA

Gyenesei István régi sétabotokat gyűjt
Gyenesei István (57), a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének alelnöke, a somogyi közgyűlés elnöke régi sétabotokat gyűjt. Némelyik több mint százéves. A faragott szépségek azt is elárulják, ki volt a gazdájuk. Az egyikbe  a készítője önvédelmi tőrt épített. A politikus mégis arra a legbüszkébb, amelyet ötvenedik születésnapjára kapott a feleségétől. Ennek elefántcsont fogantyújába erotikus képet faragott az alkotó. (so)

Semmi baj sincsen, mert magára szavaztam
Horváth Balázs (63) független veszprémi országgyűlési képviselő ügyvédi irodájába jogilag teljesíthetetlen kéréssel állított be egy idősebb hölgy. A honatya elmagyarázta az asszonynak, hogy nincs olyan jogszabály aminek alapján pert lehetne indítania. Ennek ellenére meghallgatta magánéleti panaszait is. Kiderült nem Horváth egyéni választói kerületében él az ügyfél. „Nem baj, egyébként magára szavaztam” – mondta a hölgy. (sb)

Fónagy János a erdőbényei borokat kedveli legjobban
Fónyagy János (63) a Fidesz Borsod-Abaúj-Zemplén megyei képviselője az izraeli nagykövet fogadására volt hivatalos. A pesti Pozsonyi úton akart ajándékot vásárolni. Tavalyi couve-t szeretett volna magával vinni, de nem talált. Megtudta, hogy 2001-es évjáratú tokaji viszont van még egy üveggel. A honatya kóstolgatós borszakértő. „Finom a tokaji de többre tartom az enyhébb, az erdőbényei, a tarcali, tályai borokat” – mondta. (sb)

Baráth: lenyűgöző zene és csodálatos koncertpalota
Baráth Etelét (63), európai ügyekért felelős tárca nélküli minisztert lenyűgözte a Nemzeti Hangversenyterem felavató koncertjén szerzett élmény. A Nemzeti Filharmonikus Zenekar játszott, Kocsis Zoltán vezényletével. Az építésznek tanult politikus szerint a kultúrpalota az egyik legrangosabb középületünk, és a legdemokratikusabb: nincsenek benne kivételezett helyek. „Csodálatos egységben van a zene és az épület.” – állítja. (sb)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!