Hírek

2005.02.16. 06:45

Mészöly sem tudott segíteni az edzőknek

BAMA

A januári tatai edzőkonferencián az MLSZ és a liga is igyekezett a szakvezetőkkel szembeni adósságok rendezéséhez segítséget nyújtani, majd a trénerekkel összhangban Mészöly Kálmánt, a labdarúgóliga szakmai igazgatóját kérték fel a szemben álló felek közötti egyeztetésre. Az egykori szövetségi kapitány megkeresésünkre szomorúan jelentette be, hogy sajnos nem tudott segíteni Egervári Sándor, Csank János, Pintér Attila, Tornyi Barnabás és Kis Károly ügyében. Az említett edzőknek csak a bírósági utat javasolhatta megoldásként.

Mészöly Kálmán, a liga elnöki tanácsadója, szakmai igazgató az edzők érdekében folytatott tárgyalásairól a következőket mondta: – Sajnos nem jártam sikerrel a kollégák ügyében, így azt javasoltam nekik, vigyék bíróság elé az ügyet. Pintér Attila esetében személyesen kerestem fel Furulyás Jánost, a Fradi elnökét, aki jelezte, nem fizetnek, döntsön a bíróság. Egervári Sándor ügyében Fülöp Ferenccel, az MTK ügyvezetőjével ugyancsak felvettem a kapcsolatot, s bár a kék-fehérek szeretnék lezárni ezt a történetet, hiszen éppen emiatt lettek kizárva az átigazolásból, erősen kérdéses, hogy ez sikerül-e majd.

Csank Jánossal kapcsolatban a legnehezebb a helyzet, elvégre Fehérváron jelenleg azt sem tudják biztosan, hogy indulnak-e a bajnokságban, a tartozás kiegyenlítésére egyelőre reményt sem látnak. Ezek után az említett trénereknek, továbbá a Honvéddal vitában álló Tornyi Barnabásnak és Kis Károlynak, a Balassagyarmat volt edzőjének is csak a bírósági utat tanácsolhattam.

Csank: perelni muszáj

– Esetemben Fehérvárott még azt is vitatják, hogy a tavaly júniusi és júliusi számlámat befogadták, jóllehet, erről nekem postai bizonylatom van. Tényleg nem marad más hátra, mint a per – mondta Csank János, aki legutóbb Fehérvárott dolgozott.

Telik-múlik az idő…

A bíróság minden bizonnyal megítéli az edzők jogos követelését, de mindehhez idő kell. A hozzáértők szerint egy-másfél évbe is beletelhet, mire egyáltalán tárgyalják majd az ügyeket.

Tornyi nem érti, miért hiszik, hogy meggazdagodott

Tornyi Barnabás nem érti, miért került be úgy a köztudatba, mint aki meggazdagodott a futballból.

– Azt hiszem, valamit félreérthettek. Nem kaptam egy fillért sem Diósgyőrből, Kispestről vagy Dunaújvárosból – mondta az edző. – Csak legenda, hogy Tornyi Barnabás hatvan-, meg százmilliókat tett zsebre. Szó sincs ilyesmiről! Hosszú lejáratú banki hitelekből élek, mert már egyszerűen elfogyott a pénzem. Ha a Honvéd kifizeti a nekem járó harmincmillió forintot plusz a kamatokat, akkor azzal még mindig mínuszban leszek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!