Hírek

2005.02.22. 00:00

Különbséget jelentenek

Jason Strudwick és Rob Niedermayer gyorsan csodát tett. A Ferencváros jégkorongcsapata a két NHL-játékos vezérletével győzte le a bajnoki cím- védő Alba Volánt.

Szabó Tamás

Strudwick és Niedermayer vasárnap először játszott együtt
a zöld-fehéreknél, s azonnal kitettek magukért. A jóval erősebb Alba Volán otthonában kétgólos hátrányból fordították meg a meccset, végül a Ferencváros 3-2-re győzött. Nieder-mayer előbb gólt ütött, majd előkészítette unokatestvére, Strudwick győzelmet jelentő találatát. Ettől többet aligha tehetett volna az NHL két menője.

A keménységéről híres Strudwick korábban elmondta, nem azért jött, hogy a büntetőpadon töltse a meccseket. Nos, Székesfehérvárott fegyelmezett volt, de azért ízelítőt adott a tengerentúli keménységből. Erről leginkább Gröschl Tamás mesélhetne, akit az első harmadban keményen felkent a palánkra. Niedermayer főképp a támadásvezetésben jeleskedett, abszolút kiemelkedett a mezőnyből. A Ferencváros ma a Kisstadionban 18 órakor az Újpest ellen folytatja.

Gyorsan beilleszkedtek

A Ferencváros jégkorongszakosztályának vezetője, Hudák

János elmondta, a két NHL-játékos hatalmas lökést adott

a csapatnak. „Bevált, amire számítottunk, komoly erősítést jelentenek – büszkélkedett Hudák. – Nem lazsálnak, keményen küzdenek az edzéseken. Természetesen nem akarnak kudarcot vallani. A jelenlétük feldobta a többi játékosunkat, remek a hangulat. Alig tudom elhinni azt, ami az elmúlt hetekben történt... Hihetetlen, hogy ennyi idő után újra legyőztük az Alba Volánt.

Ötszáz forint a jegy

A ma 18 órakor kezdődő Ferencváros–Újpest mérkőzést a szabadtéri Kisstadionban játsszák. A szervezők telt házra számítanak, a jegyek egységes áron 500 forintért kaphatók. A két csapat rendre parázs mérkőzést játszik egymással, a két észak-amerikai jelenléte ma fokozza az izgalmakat. Ráadásul Niedermayer és Strudwick felnőtt pályafutásuk során először lépnek jégre szabadtéri pályán, számukra különösen érdekes lesz az összecsapás. Egyébként az NHL legutóbbi idényében játszottak egy szabadtéri meccset. Akkor 68 ezer néző figyelte az Edmonton–Montreal rangadót.

védő Alba Volánt. Szabó Tamás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!