Hírek

2005.02.07. 06:14

Királlyal és Gerával

A Bulgária elleni világbajnoki selejtezőre való felkészülés egyik fontos állomása lesz a szerdai Wales–Magyarország mérkőzés. Az előkészületekről tartott tegnap sajtótájékoztatót Lothar Matthäus szövetségi kapitány.

Lázár Lajos

[caption id="" align="alignleft" width="250"] A tavaly tavaszi, walesiek elleni mérkőzésen Gera Zoltán és Carl Robinson harcol a labdáért
[/caption]A kapitány azzal kezdte tájékoztatóját, hogy jó mérkőzést és természetesen a mi szempontunkból jó eredményt vár. – Sajnálom, hogy a felkészülési időszak kellős közepén kell meccset játszanunk, hiszen így nem lehetnek csúcsformában játékosaim, nem nyújthatják tudásuk legjavát – mondta. – Sikerrel szeretnénk kedveskedni a szurkolóknak, és lényeges, hogy növeljük az önbizalmunkat a bolgárok elleni összecsapás előtt.

A jó eredmény érdekében a kezdőcsapat tagja lesz Gera Zoltán, annak ellenére, hogy eltiltása miatt nem lehet ott a márciusi világbajnoki selejtezőn. A magyar futballközvélemény számára az eredmény a fontos, de nekem egyéb szakmai szempontjaim is vannak. Tudomásul veszem, hogy ez így van, nem tehetek mást, mint a legjobb formában lévő játékosoknak adok lehetőséget. Ezért lép pályára Gera is, de az biztos, hogy nem játssza végig a találkozót. A szövetségi kapitány, szokásához híven, csak a mérkőzés napján adja meg a végleges összeállítást, de még elmondta, Király Gábor véd, annak ellenére, hogy elégedett volt Szűcs Lajos teljesítményével a szaúdiak ellen.

A keret tegnap délután futóedzésen vett részt a Margitszigeten, és ma délelőtt, valamint délután is lesz edzés a Láng Vasas műfüves pályáján. A csapat kedden délben repül a mérkőzés színhelyére, Cardiffba, ahol szerdán este 21 órakor kezdődik a találkozó.

Pető Tamás keddig marad a csapatnál

Lothar Matthäus meghívta a keretbe a holland NAC Bradában futballozó Pető Tamást is. A középpályás azonban hosszabb ideje sérüléssel bajlódik, ezért edzője azt kérte a magyar szövetségi kapitánytól, hogy tekintsen el játékától. Matthäus méltányolta Ton Lokhoff kérését, de fontosnak tartotta, hogy személyesen találkozzon a játékossal. Ezért kérte, hogy vasárnap csatlakozzon a kerethez. Pető Tamás a válogatott keddi elutazásáig együtt lesz társaival, majd visszatér klubjához Hollandiába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!