Hírek

2005.02.26. 00:00

Keresztül Pest megyén

BAMA

Albertirsa Fejlődő rendelő
Javult a város nőgyógyászati rendelőjének műszerezettsége. A Richter Gedeon Rt. alapítványának 500 ezer és a városi önkormányzat 300 ezer forintos támogatásával egy CGT-készülékkel gyarapodtak. Erre a vizsgálatra ezentúl a kismamáknak nem kell Ceglédre utazniuk. (vs)

Gödöllő Béremelés
A város elfogadott költségvetése tartalmazza a közalkalmazottak év elejétől 7,5, szeptembertől 4,5 százalékos béremelését. Bár a fedezet egy részét az önkormányzat saját bevételei adják, nem lesznek megszorító intézkedések, intézménybezárások vagy elbocsátások. (vs)

Kiskunlacháza Szolgáltatóváltás
Az önkormányzat felbontotta a szerződést a kéményseprést végző EDE+KEVE Kft.-vel. Június 30-ig azonban még ez a cég végzi el a munkát, amelynek ellenértékére is jogosult. Az önkormányzat új pályázatot ír ki az új szolgáltató kiválasztása érdekében, s az eredményéről értesítik a lakosságot. (vs)

Pécel Költségvetés
A város képviselő-testülete csütörtökön délután megtartott nyilvános ülésének napirendi pontjai között a 2005. évi költségvetési rendelet is szerepelt. Az idei év gazdálkodási elképzeléseiről nem alakult ki hosszadalmas vita. (vs)

Nagymaros Kábeltévé
Folyamatosan bővül a kábeltévé kínálata, új mese- és filmcsatornával, s németadó is fogható. A szolgáltató napokon belül elindítja az internetet a piaci ár alatti díjakkal, korlátlan letöltéssel, fix árért, telefonköltség nélkül. (vs)

Százhalombatta Felújítások
A város idei költségvetésében a tavalyinál több pénz jut az intézmények felújításaira. Több mint 300 milliót helyeztek a céltartalékba, melynek felét a művelődési központ és a szabadidőközpont felújítására fordítanak. Új tétel a költségvetésben az a 680 millió forint, amely a városfejlesztési program keretében végrehajtandó feladatokra áll rendelkezésre. (vs)

Szigetszentmiklós Cukrászverseny
A Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mesterképzésének keretében március 1-én a cukrászok gyakorlati vizsgájára kerül sor. A mesterművek a Bekó Hungária Kht-nál (II. Rákóczi Ferenc u. 20–22,) délelőtt 11 és 13 óra között meg is
tekinthetők. (vs)

Veresegyház Medveotthon
Megkezdődött februárban a Medveotthon bővítése A jelenlegi három és fél hektárt megduplázzák, ami etológiai megfigyelőbázisként üzemel majd, és ahova újabb lakók érkeznek. A vadászbalesetek következtében árván maradt bocsokat egy külön álló, másfél hektáros területen helyezik el. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!