Hírek

2005.02.09. 06:03

Keresztül Magyarországon

BAMA

Zalaegerszeg UTAZÁS
Nyolc-vanegy időpontban választható ötvenháromféle úti céllal várja idén az érdeklődőket a Zala Volán Részvénytársaság utazási irodája. Új társasutazási prospektusukat olyan törzsutasok és cégek jelenlétében mutatták be, akik évek óta igénybe veszik az iroda szolgáltatá-sait. (szpa)

Balatonfüred SZERZŐDÉS
A település társadalmi-gazdasági fejlődését elősegítő és anyagilag támogató megállapodást írt alá a Paksi Atomerőmű Rt.-vel a város. A megállapodás értelmében az erőmű vállalja, hogy a pályázatokon való önkormányzati részvételhez szükséges önrész fedezéséhez évente meghatározott összeget biztosít. Az összeg nagyságáról minden tavasszal megegyezik az önkormányzattal. (szpa)

Bana BUSZJÁRAT
A Volánbusz Rt. által kiírt közbeszerzési pályázat eredményeként február 1-jétől a Budapest–Tatabánya–Tata–Bana autóbuszvonalon közlekedő járatokat a Volánbusz Rt. szerződéses partnere, a HOMM Kft. biztosítja. A járatok üzemeltetéséért továbbra is a Volánbusz Rt. a felelős. A társaság kéri az utasoktól, hogy észrevételeikről a jövőben is ezt a vállalatot tájékoztassák. (szpa)

Sarud LAKÁSÉPÍTÉS
Az önkormányzat tíz ingyentelekkel támogatja a helyi roma kisebbség lakásépítési programját. Az első három ház lakói még ebben a hónapban beköltözhetnek új otthonukba. A családi házak mindegyike fürdőszobás. A háromgyerekes családok önerő nélkül, szociális támogatással, de 200 órás társadalmi munka elvégzésével juthattak a háromszobás lakásokhoz. (mj)

Tolna JÁTSZÓTÉR
A lakosság tiltakozó aláírásokat gyűjtött a Tavasz utcai, játszótérként használt önkormányzati telek eladása ellen. Ezután a polgármester rendkívüli ülésen bejelentette: felfüggesztik az eladást. A közeljövőben kikérik a rendezési tervet készítő építészek véleményét, és meghallgatják a lakosságot is. (mj)
 
Kecskemét HAJLÉKTALANOK
A városban háromszázra, Bács-Kiskun megyében pedig ezerre becsülhető a fedél nélkül élők száma, derült ki a legutóbbi felmérésből. A kecskeméti éjszakai menedékhelyet naponta általában negyvenen veszik igénybe. A kemény hideg beállta óta szivacsokon még a folyosón is alszanak emberek. (mj)

Martfű KÖTÉLUGRÓK
Martfű igazi kötélugrós hatalomnak számít a megyében. Három általános iskolás diák most éppen Kínába készül tudományával. 2001 után ismét a martfűi kötélugrókat hívták meg a távoli országba, ahol országos küldöttség tagjaiként mutatkoznak be. (mj)

Mórahalom HÚSÜZEM
Belga befektető létesít húsfeldolgozó üzemet a mórahalmi agráripari parkban. Az erről szóló szerződést kedden írta alá a cég ügyvezető igazgatója és a város polgármestere. Az 1953-ban alapított családi vállalkozás három ütemben közel egymilliárd forintos beruházást valósít meg és kétszáz munkahelyet hoz létre, közölte Nógrádi Zoltán polgármester. (mj)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!